El projecte "L'hort és de totes" participa en un taller de xarops naturals

Última revisió 31-03-2023 10:36
31/03/2023

El 24 de març es va portar a terme un taller de xarops naturals, organitzat per l’Ajuntament de Sallent i la cooperativa d’iniciativa social GEDI, en el marc del projecte L’hort és de totes.

Aquest taller s’emmarca dins el Cicle de Tallers de Cosmètica i Productes Naturals, que es realitzen trimestralment.

Durant l’activitat, cada participant va elaborar dos tipus de xarops, un en fred per alleugerir el mal de coll i un altre en calent per ús expectorant gràcies al procediment d’infusió.

A més, durant la formació, es va parlar de la recol·lecció i les fases lunars, la maceració, el procés d’infusió i decocció i les propietats de les plantes medicinals.

Un projecte que crea vincles

A banda d’aquest taller, des del projecte L’hort és de totes es va organitzar un curs a finals de novembre on els i les participants van visitar el Centre Cívic de Sallent per tal de mostrar als usuaris i usuàries del centre el funcionament de les aplicacions de WhatsApp i Instagram.

A més a més, durant el gener es va col·laborar amb el projecte La Prèvia, el qual ofereix formació prelaboral a alumnat de l’IES Llobregat per disposar d’una adaptació curricular.

Recentment, a finals de febrer, es va impartir un curs de poda d’oliveres i fruiters, organitzat pel consistori i la cooperativa d’iniciativa social GEDI amb la col·laboració de l’espai Món Sant Benet a Sant Fruitós de Bages.