Èxit de participació en el curs de poda de "L'hort és de totes"

Última revisió 30-03-2023 14:18
14/03/2023

Una quarentena de persones han participat del curs de poda, impartit pel projecte Horts de Sant Benet.

El 24 de febrer es va iniciar el curs de poda d’oliveres i fruiters, organitzat per l’Ajuntament de Sallent i la cooperativa d’iniciativa social GEDI, en el marc del projecte L’hort és de totes.

L’hort és de totes és un projecte al qual es van utilitzar uns terrenys que estaven en desús per destinar-los a l’horticultura. La idea inicial era que totes les persones participants rebessin una formació mentre treballaven. D’aquesta manera, el projecte permet adquirir als i les participants coneixements bàsics per conrear un hort. Una iniciativa fomentada per reduir la taxa d’atur, especialment la juvenil, que malauradament ha anat augmentat durant els darrers anys.

La formació s’ha realitzat amb la col·laboració de l’espai Món Sant Benet a Sant Fruitós de Bages, gestionat per la Fundació Catalunya la Pedrera, on s’ha portat a terme part de la formació pràctica relacionada amb la poda d’oliveres.

El curs ha estat a càrrec del responsable del projecte Horts de Sant Benet, Ferran Argilés Sas, forestal, pagès ecològic, formador i assessor.

En la formació hi han participat un total de 26 persones juntament amb 9 alumnes de l’INS Llobregat que fan pràctiques d’empresa en el projecte La Prèvia de L’hort és de totes.

El curs de poda ha tingut una durada de 12 hores, de les quals vuit han estat de formació pràctica. La poda d’oliveres s’ha portat a terme a Sant Fruitós i la de fruiters, a Sallent, a la parcel·la d’arbres fruiters de l’Escorxador. El curs va finalitzar el 4 de març.