Un centenar de persones participen en els actes contra la violència masclista

Última revisió 29-11-2023 10:40
29/11/2023

L'entitat ADONA'T, juntament amb l'Ajuntament de Sallent i altres entitats, han organitzat al llarg del mes de novembre diferents actes per commemorar el 25N, amb el cap de setmana dels dies 25 i 26 com a punt neuràlgic.

El diumenge es va fer una caminada solidària que va comptar amb 75 participants, que van recórrer 7 quilòmetres. També es va celebrar una cursa adaptada amb 13 participants que s’adreçava a persones amb diversitat funcional, discapacitat, TEA o altres.

El públic va valorar la jornada molt positivament, amb especial menció de la cursa, que va ser molt emotiva i que va estar amenitzada per Ràdio Sallent. En finalitzar, tothom va poder participar d’un pica-pica i un record, així com fer una aportació solidària que es lliura íntegrament a Save The Children al projecte Pel dret a ser nena.

El 25 de novembre es va fer la lectura del manifest i un acte de sensibilització envers la violència masclista a càrrec d’Adona’t i el Consell d’Infants de Sallent. Els infants van llegir en veu alta diferents frases que havien consensuat prèviament i que tenien a veure amb senyals d’alerta davant la violència i també cites d’empoderament. Van escriure-ho en diferents papers i els van anar enganxant per tal de construir un mural, que va lluir a la Plaça Sant Antoni Maria Claret.

Altres actes de commemoració

Des de principis de mes, el consistori ha celebrat diferents actes amb la voluntat de sensibilitzar la població envers aquesta problemàtica i intentant agrupar diferents generacions.

A través de la lectura, i gràcies a una sessió especial de l’Hora del Conte de la Biblioteca de Sallent, es va reflexionar sobre referents positius femenins i es van trencar estereotips d’homes i dones dels contes tradicionals.

L'escriptora i psicopedagoga Àngels Roura va explicar en primera persona, a través del seu llibre, el maltractament i la violència de gènere.

També es va fer un taller de defensa personal per a les treballadores del consistori i una altra adreçada a tota la població, en la qual va participar la Policia Local de Sallent i de Sant Fruitós de Bages.

Les píndoles teatrals, les Males Dones, a càrrec de La Melancòmica, va comptar amb una trentena de persones. Van explicar una història punyent i real sobre el patriarcat i els micromasclismes que no va deixar indiferent a ningú.