El diumenge 26, mou-te contra la violència masclista

Última revisió 23-11-2023 09:51
23/11/2023

El dissabte 25, coincidint amb el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, i el diumenge 26, Sallent ha preparat una programació especial.

El dissabte es farà l’homenatge a les víctimes a la Plaça Sant Antoni Maria Claret, a les 12 h, amb la lectura del manifest del 25N i un acte de sensibilització a càrrec d’ADONA’T i amb la col·laboració del Consell d’Infants de Sallent i l’Ajuntament de Sallent.

El diumenge a 2/4 de 10 h del matí es durà a terme una caminada amb un recorregut de 7 km, sent el Parc Pere Sallés el punt de trobada. Per participar, els interessants poden inscriure’s el mateix dia arribant mitja hora abans de l’inici de la caminada.

A les 12h del migdia, també al parc, hi haurà una cursa adreçada a persones amb diversitat funcional, discapacitat, TEA o altres, amb la col·laboració d’Asprodis. És una cursa no competitiva i on cada participant podrà fer-la al seu ritme i amb companyia o sense.

Totes les persones que participin rebran un record i podran gaudir d’un mos. La inscripció per participar a les caminades requereix una donació mínima de 3 euros per persona que l’entitat ADONA’T lliurarà íntegrament a l’organització Save the Children pel projecte Pel dret a ser nena.

Activitats ja realitzades

Des de principis de mes, el consistori ha celebrat diferents actes amb la voluntat de sensibilitzar la població envers aquesta problemàtica i intentant agrupar diferents generacions.

A través de la lectura, i gràcies a una sessió especial de l’Hora del Conte de la Biblioteca de Sallent, es va reflexionar sobre referents positius femenins i es van trencar estereotips d’homes i dones dels contes tradicionals.

També es va fer un taller de defensa personal per a les treballadores del consistori i una altra adreçada a tota la població, en la qual va participar la Policia Local de Sallent i de Sant Fruitós de Bages.

El dijous 23 de novembre se celebren les píndoles teatrals, les Males Dones, a càrrec de La Melancòmica. L’objectiu és intentar parlar amb veu alta i clara sobre els clixés de gènere i altres pressions i desigualtats entres homes i dones. Per a més informació, podeu consultar la pàgina web www.sallent.cat