El projecte "L'hort és de totes" compta amb un nou grup de participants

Última revisió 02-11-2022 15:01
02/11/2022

Des del 2016, l’Ajuntament de Sallent ha estat treballant per a la millora de l'ocupabilitat dels i les joves de Sallent, oferint formació en diferents oficis a través del projecte Turn On.

Durant els primers anys, el nucli central de la formació va ser la rehabilitació d'un edifici municipal en desús que va acabar convertint-se en La Kseta, el nou equipament juvenil. Aquesta obra va permetre als i les joves aprendre diferents tasques com ara construcció, fusteria, pintura o electricitat, alhora que es reconstruïa l'espai per poder-li donar ús juvenil.

Amb La Kseta acabada, el projecte Turn On es va haver de reinventar per buscar noves maneres de donar eines als i les joves participants per tal d’aconseguir feina i tenir un futur millor dins el món laboral, a més a més a causa de les peticions ampliarem aquesta oportunitat a de forma que no hi haurà límit d’edat. A partir d’aquest objectiu, es va promoure el nou projecte L’hort és de totes, en el qual es van destinar uns terrenys municipals en desús a l’horticultura.

Inicialment, la intervenció es va centrar en què els i les participants rebessin una formació al mateix temps que realitzaven pràctiques, i això els permetés adquirir coneixements per formar-se professional i socialment. Un cop es va disposar de l’espai, calia donar una nova orientació a la iniciativa per tal que esdevingués un benefici per a la població de Sallent.

Tenint en compte que l’hort és una eina pedagògica molt útil per treballar conceptes, hàbits, valors, actituds i procediments, el consistori va proposar fer de L’hort és de totes un espai per a l’aprenentatge comunitari on desenvolupar activitats per a tots els públics.

És per això que, amb aquest propòsit, el passat mes d’octubre es va impulsar l’inici del nou projecte amb la participació d’un grup de deu persones de Sallent, els quals seguiran un itinerari personalitzat per a la millora de la seva ocupació. En el programa també hi participa un grup de voluntaris que donaran suport al seu treball diari, juntament amb l’equip de coordinació del programa i l’assessor Ferran Argilés Sas del qual estem molt agraïts.

La coordinació del projecte anirà a càrrec del servei d’ocupació i de GEDI, cooperativa de treball i d’iniciativa social que aporta el personal formatiu.