L'Ajuntament de Sallent aconsegueix el Premi Extraordinari de redacció de notícies i revalida el Segell InfoParticipa

Última revisió 16-01-2024 13:42
21/03/2023

És l’únic ajuntament de la Catalunya Central, juntament amb Manresa, que ha aconseguit el premi per a la redacció de notícies, una categoria que es va estrenar tot just fa uns anys i que enguany tan sols han aconseguit set municipis de tot Catalunya.

L’acte d’entrega dels premis InfoParticipa es va celebrar el dilluns 20 de març a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB. El Segell InfoParticipa és una distinció que atorga el grup de recerca ComSET de la Universitat Autònoma de Barcelona als municipis i entitats supramunicipals com a reconeixement a la transparència informativa de les seves pàgines web.

De manera anual i des de fa deu anys, aquest organisme emet un informe i avalua diferents ítems relacionats amb transparència i comunicació pública de les pàgines corporatives dels consistoris. L’Ajuntament de Sallent ha obtingut, per segon any consecutiu, el Segell InfoParticipa 2022 amb una puntuació del 98%, millorant la nota que va aconseguir el 2021 (90,40%) i, per primer cop, el Premi Extraordinari en la redacció de les notícies, una categoria pràcticament nova.

Juntament amb l’Ajuntament de Manresa, són els únics que han obtingut aquest premi de la Catalunya Central. A la resta del territori, l’han aconseguit el Consell Comarcal del Vallès Occidental i cinc ajuntaments catalans: Canovelles, Llagostera, Palau-solità i Plegamans, La Ràpita i Sant Vicenç dels Horts.

Pel que fa a les puntuacions de transparència, dels 35 municipis que formen part de la comarca del Bages, només set han obtingut una puntuació superior al 90%, com són Artés, Cardona, Fonollosa, Manresa, Sallent, Sant Salvador de Guardiola i Sant Vicenç de Castellet.

El motiu d’aquest acte amb marca de qualitat és permetre que, d’una banda, la ciutadania obtingui garanties de confiança i credibilitat dels actes i accions dels seus ajuntaments i representants i, de l’altra, vol ser un incentiu per als responsables polítics i tècnics.

Et pot interessar