El dissabte 17 de juny s'escull l'alcalde i es constitueix la corporació de la nova legislatura

Última revisió 16-06-2023 13:44
16/06/2023

L’acte tindrà lloc a la Sala de Plens a les 12 h del migdia i inclourà la constitució de la nova corporació municipal i l’elecció de l’alcalde.

Aquest dissabte 17 de juny a les 12 del migdia tindrà lloc la sessió pública extraordinària de constitució de la Corporació Municipal i elecció de l'alcalde de Sallent per la legislatura 2023-2027 segons els resultats de les passades eleccions.

Es podrà seguir en directe a través del Canal de Youtube de l’Ajuntament de Sallent, Cabrianes i Cornet. Ràdio Sallent 107.6 FM o a Ràdio Sallent per internet . A més, tothom qui vulgui podrà assistir-hi de manera presencial.

Composició de la nova corporació

El Ple Municipal de Sallent està format per tots els regidors i regidores escollits en les Eleccions Municipals del 28 de maig de 2023 i presidit per l'alcalde-president i, en la sessió, es farà l’elecció de l’alcalde i prendran possessió tots els regidors i regidores. Aquests prometaran el càrrec i hi haurà torn de paraula pels grups polítics que vulguin intervenir.

Concretament, el Plenari està constituït per 13 membres, dels quals 9 ja en formaven part durant la darrera legislatura (7 d’ERC i 2 de Fem Poble) i 4 s’estrenaran a partir de dissabte: Marc Prat i Joan Caballero per ERC, Anna Maria Fernández per Junts per Sallent, i Chari Moreno per PSC Sallent.

El resultat de les eleccions municipals va situar ERC Sallent al capdavant amb majoria absoluta (62,2 %), Fem Poble com a segona força (16,44 %) i Junts per Sallent (11,52 %) i PSC Sallent (8,23 %) com a tercer i quart partit, respectivament.

Regidors i regidores que entren

ERC Sallent

 1. Oriol Ribalta i Pineda
 2. Sílvia Tardà i Serrano
 3. Miquel Estruch i Capdevila
 4. Neus Solà i Martínez
 5. Diego Miranda i Morales
 6. Carme Escamez i Coll
 7. Marc Prat i Roca
 8. Cristina Luna i Ruiz
 9. Joan Caballero i Cornet

Fem Poble

 1. Guillem Cabra Cortés
 2. Clara Ferrés Jiménez

Junts per Sallent, Cabrianes i Cornet

 1. Anna Maria Fernandez Garcia

PSC Sallent

1. Rosario Moreno Gómez

 

Vídeos

Sessió plenària extraordinària de Constitució del Nou Ajuntament del dissabte 17 de juny de 2023