Ruta Guardians del Bages

La visita es pot començar al centre de visitants del Geoparc o bé al castell.

Inclou una visita al centre de visitants del Geoparc, al poblat ibèric del Cogulló i al castell i església de Sant Sebastià.

l cim més alt de dos serrats escarpats pel riu Llobregat, reposen les restes de dues fortificacions mil·lenàries, dos guardians ancestrals d'un paisatge, el pla de Bages, amb una història geològica increible!

Aquesta ruta guiada combina història, geologia i paisatge. Es comença al centre de visitants del Geoparc (10.00 h) per tal de descobrir l'origen del Pla de Bages i les seves particularitats geològiques. Posteriorment, es farà la visita a dos dels elements més singulars del patrimoni bagenc a Sallent: el poblat ibèric fortificat del Cogulló i les restes del Castell de Sallent amb la singular església romànica de Sant Sebastià.

Informació

  • Hora d'inici: 10:00 h
  • Lloc d'inici: Centre de visitants del Geoparc. Per accedir-hi cal agafar la sortida 60 de la carretera C-16 (La Botjosa, l'illa sud).
  • Cal reserva prèvia
  • Activitat gratuïta en el marc de la Festa Major
  • En cas d'anul·lació, preguem que ho comuniquin a info@sallentturisme.cat o el telèfon 671 405 483 per deixar les places lliures.

Com arribar

Des de Manresa: sortida 60, rotonda a l'esquerra i agafar la "via de servei", anar recte i al revolt entrar a cap a la zona de l'edifici del Geoparc (centre de visitants del Geoparc).
Des de Berga: sortida 60 i recte fins a entrar a la zona de l'edifici del Geoparc.

 

25/09/2022
Hora inici 10:00
Centre de visitants del Geoparc
Gratuït
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19-09-2022 17:13