Visita guiada a la Casa Torres Amat i centre d'interpretació

La fàbrica de Cal Torres, situada al costat del riu Llobregat, és l’origen de la revolució industrial a la península ibèrica. Actualment, s'ha restaurat, adequat i museïtzat l'espai que ocupen la turbina i l'antiga fàbrica, als baixos de la casa Torres Amat.

Seguidament, es puja a la planta noble de la família. Les seves luxoses sales són un exemple excel·lent per copsar el poder de la burgesia catalana. Entre els seus membres més destacats figura el bisbe Torres Amat (1772-1847), religiós, bisbe reformador, hereu de les idees i la cultura del segle XVIII i amb una vida plena de contrastos.

La visita a la Casa Torres Amat permet descobrir l’apassionant història d’aquesta nissaga sallentina i el seu llegat patrimonial testimoni d’un ric passat industrial. Va ser adquirida per la Diputació de Barcelona el 1981, juntament amb mobles, objectes d’art i ornaments i objectes litúrgics que van pertànyer al bisbe Torres i a la seva família.

Informació

  • Hora visita: 12.00 h
  • Preu: Gratuït en el marc de la Festa Major
  • Durada aproximada: 1:15 h
  • Cal reserva prèvia aquí
  • En cas d'anul·lació, preguem que ens ho comuniquin a info@sallentturisme.cat o el telèfon 671 405 483 per a deixar les places lliures.

Com arribar i on aparcar

Es pot aparcar al pont de la Concòrdia o a algun dels pàrquings de vora el riu i arribar a peu fins al Carrer Pelatera, a tocar del riu. Allí hi ha el centre d'interpretació, per on s'inicia la visita.

10/09/2022
Hora inici 12:00
671 405 483
Gratuït
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 31-08-2022 14:36