realitzades a diferents espais patrimonials i naturals de Sallent, que s'ha traduït en un major nombre de visitants, arribant als 4.250.

">

Unes 4.250 persones visiten Sallent durant el 2023

Última revisió 16-01-2024 13:18
15/01/2024

El 2023 hi ha hagut un gran increment en les activitats i visites realitzades a diferents espais patrimonials i naturals de Sallent, que s'ha traduït en un major nombre de visitants, arribant als 4.250.

Pel que fa a la Casa Torres Amat, hi ha hagut 1.623 assistents a actes i visites. De fet, el gener de 2023 es va restaurar i inaugurar el pati central de l'edifici, on s'ha portat a terme tastos, trobades, lectures, audicions i concerts en petit format, així com el Premi de Poesia Josep Fàbregas i Capell.

A l'espai del castell i la seva característica església rodona hi ha passat 967 persones entre visites, concerts i altres activitats. Seguidament, a l'espai Pare Claret hi ha hagut 589 passants, un espai que atrau centres religiosos d'arreu.

A continuació, el Centre de visitants del Geoparc ha rebut 419 persones i el poblat ibèric del Cogulló, 287. Altres espais culturals com Ca l'Arau, Cal Berenguer, el pare Claret, la Botjosa o el nucli històric han assolit el total de 187 visitants.

Pel que fa a espais naturals, entre la Corbatera, la falla del Guix i el bosc de la Sala, sumen gairebé un centenar de persones.

Perfil dels i les visitants

La procedència de la majoria de visitants és del Bages i, en menor grau, altres comarques de la Catalunya Central, Vallès Oriental, Vallès Occidental i àrea metropolitana.

La majoria de les persones usuàries a nivell particular i grups s'ha assabentat de les activitats a través d'internet i xarxes socials i les pàgines webs de Sallent Turisme, Ajuntament de Sallent, Bages Turisme, Geoparc i Diputació de Barcelona.

A més, enguany hem comptat amb visites escolars: aquest any ens han visitat 217 alumnes de les escoles de Sallent, Sabadell i Sant Joan de Vilatorrada.

> Clica damunt la imatge per ampliar-la