Una comissió avaluadora de la UNESCO visita Sallent

Última revisió 07-10-2021 14:50
07/10/2021

El Geoparc de la Catalunya Central vol revalidar el segell que li atorga la categoria de Geoparc Mundial de la UNESCO.

El Geoparc de la Catalunya Central ha rebut aquesta setmana la visita de dos avaluadors internacionals de la UNESCO per tal de valorar si el territori continua complint amb els requisits necessaris per formar part de la xarxa de Geoparcs mundials. Va obtenir aquest segell el 2015 i la intenció és ara revalidar-lo.

El torn de Sallent ha estat el dijous 7 d’octubre, que ha organitzat una visita a la Casa Torres Amat i al Centre de Visitants del Geoparc CAT, a la Botjosa. S’ha mostrat la nova zona museïtzada de la planta soterrània de Torres Amat i, posteriorment, la part noble de la planta superior. Una vegada al CAT, els avaluadors han pogut conèixer de la mà de l’arqueòloga Meritxell Lladó la història geològica de la comarca i apreciar també l’activitat minera al seu voltant.

La comissió ha de valorar les millores que s’han aplicat al Geoparc durant els últims anys, i durant les pròximes setmanes emetran un informe que serà enviat a la UNESCO per tal que l’analitzi i decideixi si l’accepta. A finals d’any es podrà conèixer part d’aquest informe, però el resultat final no serà fins a la primavera del 2022.

Han estat acompanyats per l’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, i la regidora de Turisme, Neus Solà. Per part de Sallent Turisme hi ha hagut dos representants tècnics, Santi Andorrà i Sergi Massana. I, de la mateixa manera que les altres visites, el president del Geoparc (Agustí Comas) i el seu director tècnic (Ferran Climent) els han acompanyat.

Els avaluadors són el grec Nikolaos Zouros, Doctor en Geologia i professor de la Universitat d’Aegean, i l’italià Egidio Calabrese, enginyer del Parc Nacional del Pollino, també inclòs a la xarxa de Geoparcs mundials.