Salut obre la vacunació de la dosi de record per a persones d'entre 40 i 49 anys

Última revisió 03-01-2022 16:42
30/12/2021

Les persones d’entre 40 i 49 anys, que ja poden demanar cita a través del portal vacunacovidsalut.cat.

El Departament de Salut ha obert la vacunació de la dosi de record per a totes les persones d’entre 40 i 49 anys, que ja poden demanar cita a través del portal vacunacovidsalut.cat.

Paral·lelament també es prioritza aquesta dosi de record per les persones de 50 anys o més, així com pels vacunats amb Astrazeneca i Janssen. “Les dosis de record per a les persones que han rebut Pfizer o Moderna s’administren quan han passat 6 mesos d’haver completat la pauta, és a dir, de la segona dosi. I si han rebut Janssen o Astrazeneca, passat 3 mesos".

La dosi de record augmenta la immunitat, l’allarga i ajuda a reduir el risc d’ingressar a l'hospital a causa de la COVID-19.

Fins ara, s’han posat a Catalunya més de 13,5 milions de dosis de la vacuna contra el SARS-CoV-2, de les quals 1,8 milions han estat dosis addicionals.

“Davant una simptomatologia lleu no cal que el metge o la infermera et vegin, però sí seguir les mesures d'aïllament. Sempre atendrem persones que no es troben bé, però facilitem l’accés a qui realment ho pot necessitar”.

S'insisteix en la importància de comunicar al sistema de salut si s’és positiu per poder fer un seguiment dels contactes estrets i s'ha remarcat que és possible fer aquesta comunicació per diferents vies, sense haver d’anar al CAP, com la telemàtica o la telefònica.

En cas de ser contacte estret i no estar vacunat o sense la pauta completa, cal fer quarantena a casa durant 10 dies per evitar la transmissió. Si s’està vacunat, caldrà extremar les mesures de protecció i limitar al màxim la interacció social. I finalment, en el cas de trobar-se malament, cal adreçar-se a un centre sanitari d’urgències o trucar al 061 Salut Respon.