Sallent viu un cap de setmana multitudinari amb la celebració del Carnaval

Última revisió 12-02-2024 10:53
12/02/2024

Sallent tanca un cap de setmana multitudinari amb la celebració del Carnaval, que ha reunit milers de persones als carrers i places del municipi durant els primers dies de festa amb música, rues i disfresses.

El Carnaval de Sallent, el més animal de la Catalunya Central, se celebra del 8 al 14 febrer i l'organitza l'entitat Carrilet. L’inici va ser dijous, amb l’Arribada. El divendres, el Carnaval va continuar amb la 69a, la rua i el sopar de dones, i el tradicional Cercatasques.

Dissabte va ser el dia més multitudinari, amb la rua de disfresses pel centre del municipi i els concerts al pavelló, amb les actuacions de Flashy Ice Cream, Coco versions i Mon DJ. Diumenge al vespre, va tenir lloc la mostra de foc i cultura popular amb la participació de diverses entitats.

Avui dilluns és el torn per als més menuts, amb la celebració del Carnaval Infantil a partir de les 12 del migdia. La festa s’iniciarà al passeig 1 d’Octubre, amb la rebuda al rei Carnestoltes, el Pollanstrunski, i la rua de disfresses a ritme de la música de la xaranga Màgic i l'alumnat de l'Escola Municipal de Música Cal Moliner de Sallent.

Al vespre, hi ha previst l'espectacle musical de l'artista Albert Pla, acompanyat del guitarrista gitano Diego Cortés. Serà a les 20.30 h, a l'espai cultural la Fàbrica Vella. La compra d'entrades es pot fer a través de la pàgina web de l'Ajuntament de Sallent.

El Carnaval de Sallent posarà punt final aquest dimecres amb l'enterrament de la sardina. La vetlla es farà durant tota la tarda al Pla de Bages. Seguidament, a les 20.30 h, s’iniciarà la rua mortuòria des de la plaça de la Verdura fins a la torre del Gas, on tindrà lloc la sardinada popular. Les actuacions musicals de Vizuri versions i Marc Sureda tancaran els actes de la festa, a partir de les 22 h a la plaça de la Pau.