Sallent recapta fons per La Marató de TV3

Última revisió 16-12-2022 14:39
16/12/2022

El diumenge 18 de desembre es celebra la 31 edició de La Marató, que enguany està dedicada a les malalties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants.

Sallent va voler sumar-se a aquesta marató solidària per tal d’aportar el nostre granet de sorra com a sallentins i sallentines a través d’activitats promogudes des del nostre municipi. La majoria d’activitats es van concentrar del 9 a l’11 de desembre, però també se'n duran a terme posteriorment, com l’espectacle nadalenc Mirades de Colors de l’escola Vedruna Sallent, o el Festival del Gimnàs promogut per l’A.S.C.F., el 23 de desembre, que compta amb una entrada solidària de tres euros per persona i el sorteig d’una panera.

Una de les primeres activitats que es va fer va ser el divendres 9 de desembre a la Biblioteca de Sallent, que va posar una parada de llibres i discos de segona mà a la Plaça Sant Antoni Maria Claret, provinents de la mateixa biblioteca. A banda de col·laborar amb la Marató, es tracta d’una iniciativa per oferir una nova oportunitat a llibres usats. A canvi d’un llibre o disc, els i les participants van poder fer un donatiu, tot i que la recaptació no es va tancar el mateix dia, sinó que la parada i les aportacions desinteressades van continuar fins al 22 de desembre.

Un altre acte va ser el concert de Veus Solidàries, que es va celebrar el diumenge 11 de desembre a Fàbrica Vella i va aconseguir una recaptació total de 636 euros, una xifra similar a edicions anteriors. La responsable de Fàbrica Vella, Ruth Matamala, destaca que precisament “la gent sabia a què anava, que es tractava d’una taquilla inversa, i la gent va venir per aquest motiu”. La Sala Jordi Fàbregas va acollir un centenar de persones, que van poder gaudir d’un concert coral, amb diferents grups i veus, i alhora col·laborar amb els donatius per a la recerca de les malalties cardiovasculars. Al final del concert, públic i artistes van cantar conjuntament una nadala.  

El mateix cap de setmana, Ràdio Sallent va emetre un programa especial, “Escolta Ràdio Sallent amb el cor, per la salut cardiovascular” conduït per Neus Solà amb els convidats i convidades Montse Cardona (cardiòloga), Mingu Haro (coordinador de la Fundació SHE), Jonatan Caro (fisioterapeuta), Jordi Galobart, Carles Pascuet, Cristina Fàbregas i, al control de so, Pitu Galobart.

També es va celebrar la cursa urbana “Mou el cor per la Marató”, activitat promoguda des de l’àrea d’Esports del consistori amb la col·laboració d’AVES, Sallent Comercial, el Consell Esportiu del Bages, Ràdio Sallent i Penya Blaugrana, aconseguint una recaptació de 102 euros.

Finalment, l’11 de desembre el Foment Arqueològic Excursionista Sallentí (FAES) va organitzar una excursió familiar anomenada “Ens acompanyes al bosc dels tions?” per tal que els més petits i petites de casa visquessin una bonica experiència trobant el seu tió de Nadal. A través de diferents pistes, els i les excursionistes van voltar pel bosc per trobar els tions i viure moments màgics i emocionants.

Segueix la informació a www.ccma.cat/tv3/marato.