Sallent proclama la "normalitat feminista" en el Dia Internacional de les Dones 8M

Última revisió 08-03-2023 14:51
08/03/2023

El Dia Internacional de les Dones commemora i reivindica els drets de les dones i la seva lluita per un món igualitari, lliure de violència i de discriminació.

Aquest migdia s’ha fet la lectura del Manifest 8M, a la Plaça de la Vila, a càrrec de l’entitat ADONA’T. Aquest manifest, recitat per Ester Suades, ha volgut recordar les dones que han lluitat “abans que nosaltres” pels “nostres drets” i ha animat a tothom a “posar límits i exigir respecte” perquè les dones siguin tractades “com a ciutadanes de ple dret”.

Des de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament amb l’entitat Adona’t, juntament amb Fàbrica Vella, Cal Moliner de Sallent i la Biblioteca de Sallent, fins al 30 de març s’han programat activitats per commemorar el 8M: el divendres 10 de març es farà la lectura de contes de color violeta, el dissabte 11 de març el concert LUR i el dijous 30 de març un teatre fòrum a Fàbrica Vella. Consulta’n aquí més informació.

Per part del consistori, durant el Ple Municipal del 7 de març, les regidores van fer la lectura de la Declaració Institucional del Departament d’Igualtat i Feminismes. Aquesta declaració reclama la “normalitat feminista” i es mostra contrària a qualsevol sistema d’opressió contra les dones i els seus drets. A més, anima a no normalitzar “les desigualtats, les discriminacions i les violències que condicionen” la vida de les dones, posant diferents exemples quotidians d’on es pot patir aquesta discriminació. Consulta aquí el decret.

Tal com ha recordat la regidora de Polítiques d’Igualtat, Sílvia Tardà, les reivindicacions del 8M han de ser “les de cada dia, no només d’avui”, i ha afegit que només a través d’una lluita conjunta d’homes i dones serà possible aconseguir la “igualtat d’oportunitats, equitat i justícia”.