Sallent commemora el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme

Última revisió 02-04-2024 11:16
02/04/2024

L'Ajuntament de Sallent se suma aquest dimarts, 2 d'abril, a la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme il·luminant amb color blau la façana de l'edifici consistorial.

Aquesta jornada, instaurada per l'Organització de les Nacions Unides (ONU) des de l'any 2008, és una oportunitat per sensibilitzar la comunitat internacional amb la importància de fomentar la inclusió social de les persones afectades per trastorns de l'espectre autista (TEA) per tal que puguin gaudir d'una vida plena i gratificant.

Els TEA són alteracions del neurodesenvolupament que es caracteritzen per una afectació en la capacitat de comunicació i interacció social, la presència d'un patró de conductes repetitives, rigidesa de pensament i una desregulació de la manera com processen la informació que capten amb els sentits. Actualment, els TEA inclouen els diagnòstics anteriors d'autisme, el trastorn generalitzat del desenvolupament no especificat, i la síndrome d'Asperger.

Aquests trastorns requereixen d'un pla terapèutic individualitzat, que ha de tenir en compte les necessitats conductuals, educatives, d'intervenció psicosocial, de comunicació i tractament farmacològic de les persones afectades. També s'hi inclouen intervencions en l'àmbit familiar, amb l'objectiu de proporcionar als pares la informació i les eines adequades per fer front al trastorn, millorar l'adaptació i disminuir l'estrès familiar.