Sallent commemora el Dia Mundial contra el Càncer

Última revisió 02-02-2024 14:30
04/02/2024

L’Ajuntament de Sallent se suma aquest diumenge, 4 de febrer, al Dia Mundial contra el Càncer il·luminant amb color verd la façana del consistori.

L'objectiu de la diada, promoguda per la Unió Internacional per al Control del Càncer (UICC) amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), és sensibilitzar la població mundial sobre el càncer, amb una incidència especial en l'àmbit de la prevenció.

El càncer és una malaltia que es caracteritza per una alteració en el cicle de vida de les cèl·lules del cos. Normalment, les cèl·lules creixen i es divideixen per formar noves cèl·lules necessàries per a l'organisme. Quan envelleixen i moren són reemplaçades per les noves. A vegades les cèl·lules no moren quan ho haurien de fer i alhora en van creant de noves, de manera que el cos disposa d’un excés de cèl·lules que no necessita. Aquestes cèl·lules poden formar una massa i envair teixits propers o bé disseminar-se per altres parts del cos.

Consulta tota la informació relacionada amb el càncer i els hàbits saludables que el Departament de Salut posa a disposició de la ciutadania al web Canal Salut.