Sallent acull l'acte d'homenatge a l'Orquestra Rosaleda

Última revisió 02-06-2021 20:48
02/06/2021

Dissabte 5 de juny es farà un concert-homenatge amb motiu del 75è. aniversari de l'Orquestra Rosaleda, i ja fa setmanes que s'estan duent a terme els preparatius.

L’acte s’emmarca dins les Enramades de Sallent 2021 i vol ser la celebració dels 75 anys de l’orquestra, aniversari que va complir l’any passat. No obstant això, i a causa de la pandèmia, no es va poder realitzar i, un any després, l’Ajuntament de Sallent vol complir el compromís que tenia amb els músics actuals de fer aquest concert d’homenatge. Hi participaran 112 músics, els tres fundadors que queden vius i una cinquantena de familiars.

L’acte començarà a les 19.30 h del vespre amb una exposició on es podran veure fotografies de totes les èpoques dels músics, i que estarà situada a l’entrada de l’Espai Cultural Fàbrica Vella. També s’hi trobaran altres elements típics d’orquestra com els antics faristols, els cartons estampats per aguantar les partitures, vestits de l’època, cartells de promoció, etc. Posteriorment, a les 21.00 h de la nit, es farà el concert.

Un dels temes emblemàtics que sonarà al concert és My Way, que estarà interpretat pels tres excantants sallentins i acompanyats dels membres actuals. Després, l’orquestra interpretarà les músiques de la Marató i es passarà una peça col·lectiva, El Batallador, per tal que aquells músics que ho vulguin pugin a l’escenari per interpretar-la. La partitura manuscrita d’aquesta peça és la quina s’ha utilitzat en el programa de mà. Finalment, hi haurà un repertori de temes catalans. Entremig del concert s’aprofitarà per fer l’homenatge als músics i als fundadors, als quals se’ls farà entrega d’un record.

L’orquestra ha dissenyat una línia del temps on poder ubicar tots els músics que han anat passant al llarg del temps. Pràcticament tots els fundadors de l’Orquestra Rosaleda eren de Sallent. Van ser-ne dotze i actualment tres són vius. Es tracta d’Àngel Vilalta, Albert Prat i Carles Vilarnau. Per la resta de fundadors, l’entrega del record es farà als seus familiars. L’acte comptarà amb la presència de les famílies d’una cinquantena de músics, unes 170 persones vinculades emocionalment amb l’orquestra. Si es vol assistir a l’acte, cal reservar l’entrada a fabricavella.sallent.cat.

Detalls de l'acte d'homenatge

  • 19.30 h - Exposició dins el recinte d'Espai Cultural Fàbrica Vella (c/ Camp de la Bota, 5, 08650 Sallent).
  • 21.00 h - Concert de l'Orquestra Rosaleda a l'aire lliure, a la Torre del Gas (darrera de Fàbrica Vella). En cas de pluja, el concert es faria dins el recinte.
  • Reserva d'entrades a https://fabricavella.sallent.cat/

Imatge de la preparació de l'exposició de l'Orquestra Rosaleda
Imatge de la preparació de l'exposició de l'Orquestra Rosaleda