Sallent aconsegueix el 70% de reciclatge després d'implementar el nou sistema

Última revisió 16-03-2023 10:40
11/04/2022

Després de tres setmanes de la implantació del nou model de recollida de residus a Sallent, ja tenim les primeres xifres: en tan sols aquest breu període de temps, el percentatge de reciclatge ha passat del 30 al 70-75%.

El Consorci del Bages per a la gestió de residus va lliurar aquestes dades la segona setmana d’abril a l’Ajuntament de Sallent, i tant el consorci com el consistori es mostren molt satisfets per aquests primers resultats.

Oriol Ribalta, alcalde de Sallent, ha volgut dirigir unes paraules d’agraïment a la població: “estem molt contents d’aquesta millora i agraïm enormement la col·laboració i implicació de la ciutadania, que fa possible que això sigui una realitat. Creiem que amb aquest sistema assolirem les millors xifres que podríem tenir i que Sallent esdevingui un municipi amb molta més consciència ambiental”.

Com s’explica aquest augment?

Com que aquest nou sistema obliga la ciutadania a separar la fracció orgànica de la resta, la quantitat de tones que es recull de fracció orgànica ha augmentat molt, mentre que la de fracció de resta ha disminuït.

Tenint en compte les dades de principi de 2022 i les actuals, la fracció orgànica ha passat de 5’76 a 14’82 tones (un augment del 157%), mentre que la fracció resta ha disminuït de 9’94 tones a 37’05 tones (una disminució del 73%).

Si a aquestes xifres li sumem la recollida habitual de la resta de residus (plàstic, paper i vidre) el total de reciclatge amb data d’abril de 2022 és del 70-75%.

El Consorci i l’Ajuntament continuaran treballant conjuntament per tal de mantenir aquestes bones dades i atenent totes les demandes i incidències al telèfon 605 332 840. Per saber-ne més, consulta l'apartat del sistema de recollida amb contenidors tancats.

A més, ja s'ha començat a identificar aquelles persones que duen a terme actituds incíviques per tal d'avisar-les. Pròximament, al Ple Municipal de maig, es proposarà un reglament sancionador per tal d'intentar frenar l'incivisme.

Volem donar les gràcies a tota la població de Sallent, Cabrianes i Cornet que fa possible que reciclem cada vegada més i millor.

Màquines expendores

Les màquines expenedores gratuïtes de bosses ja estan instal·lades, però no entraran en funcionament fins al 21 de maig de 2022 degut a ajustaments de configuració.

Les podreu trobar a la Plaça Anselm Clavé i al Pavelló municipal. Les màquines funcionen amb la targeta electrònica.