Què sabem sobre Menstrual Point

Última revisió 28-04-2023 11:12
28/04/2023

Menstrual Point és un moviment social que vol conscienciar a les dones sobre la importància d’utilitzar productes menstruals ecològics certificats i, alhora, saludables.

És un projecte que sorgeix de l’experiència de la Mireia Vendrell, qui en el seu moment, va voler donar suport i garantir l’accés als productes menstruals a totes les dones.

D’aquesta manera, Menstrual Point, ha creat un seguit de productes saludables i ecològics fets de cotó, i ha començat a oferir-los a centres d’estudi i de treball, per tal que dones i nenes tinguis accés a aquests productes en cas d’emergència i/o necessitat.

De mitjana, les dones menstruants tenen la regla durant 43 anys de la seva vida, fet que suposa que gastin un total de 8.000 productes menstruals al llarg de la seva vida.

Tenir la regla no hauria de ser un problema ni un tabú per a la societat. Per aquesta raó, es vol promoure realitzar un ús responsable dels productes i dels materials que ens ajudin a mantenir la nostra salut menstrual. Utilitzant materials ecològics, l’empresa vol acabar amb l’ús dels plàstics en aquests productes per la salut íntima i vol acabar amb la generació de les sis tones de plàstics que es generen cada hora per aquests tipus de productes.

Els productes (recomanats per ginecòlegs, matrones i obstetres) 

  • Tampons: Eviten irritacions i picors fabricades per un sistema de protecció COTTONLOCK® que evita que quedin fibres adherides en les parets vaginals.
  • Compreses: ultrafines de gran absorció i ofereixen màxima seguretat per les seves bandes adhesives, les seves ales i el sistema antifugides DRYWINGS, que proporcionen una seguretat total.
  • Calces menstruals: aguanten unes 100 rentades i una duració d’entre sis i vuit hores, l’equivalent a quatre tampons súper.
  • Copes menstruals: aguanta uns 10 anys i està fet de material de grau mèdic hipoalergènic (TPE).

Podu accedir a la pàgina web de Mentrual Point a través del següent enllaç. I, per comprar els productes en aquest altre enllaç de GU Planet.