Oriol Ribalta és reelegit alcalde de Sallent

Última revisió 17-06-2023 18:00
17/06/2023

El Ple d’investidura s’ha celebrat aquest dissabte 17 de juny, a les 12 h del migdia, amb la presència de tots els 13 regidors i regidores de la nova corporació.

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Sallent s’ha quedat petita per veure com els nous regidors i regidores juraven el càrrec i s’escollia el nou alcalde. Tal com estava previst, el líder d’ERC Sallent, Oriol Ribalta, ha estat escollit per governar Sallent durant 4 anys més. Va iniciar l'alcaldia el 2019, quan tan sols tenia 24 anys, amb majoria absoluta del seu partit, ERC. Els resultats de les eleccions municipals del passat 28 de maig han ampliat aquesta majoria i reforcen l'equip de govern.

En primer lloc, s’ha dut a terme el jurament per part de tots els regidors i regidores que prenien el càrrec: 9 d’ERC Sallent (Oriol Ribalta, Sílvia Tardà, Miquel Estruch, Neus Solà, Diego Miranda, Carme Escamez, Marc Prat, Cristina Luna i Joan Caballero), 2 de Fem Poble (Guillem Cabra i Clara Ferrés), 1 de Junts per Sallent, Cabrianes i Cornet (Anna Maria Fernandez) i 1 de PSC Sallent (Rosario Moreno).

Els representants d’ERC han jurat el càrrec esmentant “el compromís de servir a la ciutadania del municipi de Sallent i fins a la constitució de la República Catalana”, mentre que el jurament de Fem Poble ha estat “amb el compromís de treballar per un Sallent antifeixista i a la classe treballadora, ho prometo per imperatiu legal”.

Elecció de l'alcalde

Seguidament s’ha procedit a l’elecció de l’alcalde de Sallent mitjançant votació per part de tots els regidors i regidores. Les candidatures que s’havien presentat eren d’ERC, Oriol Ribalta, i de Fem Poble, Guillem Cabra. Els regidors i regidores han dipositat el seu vot a la urna i els resultats han proclamat Oriol Ribalta com a alcalde amb 9 vots a favor. La resta de vots ha estat per Guillem Cabra (2 vots a favor) i hi ha hagut 2 abstencions.

Ribalta ha defensat la seva candidatura dient que “quan un es presenta, és per poder anar a per totes (...) sobretot amb la part difícil que comporta” i ha repassat algunes de les accions i inversions de la passada legislatura. També ha destacat la voluntat de consens de l’equip de govern durant l’anterior legislatura i ha mostrat el compromís de seguir-ho fent. “No em presento a l’alcaldia per la feina feta, sinó per tot el que ens queda per fer”, subratllant l’”energia i dedicació i sentint-se “reforçat per la voluntat democràtica de Sallent”, en referència als resultats de les passades eleccions municipals.

Cabra ha presentat la seva candidatura “per responsabilitat amb els nostres votants (...), amb els sallentins i sallentines que han apostat per polítiques valentes i transformadores i que ens han situat com a líders de l’oposició”.

Intervencions dels partits polítics

La representant de PSC Sallent, Rosario Moreno, ha agraït als sallentins i sallentines que el seu partit torni a estar al consistori i s’ha posat a disposició de la ciutadania per tot el que necessiti. També ha ofert el recolzament a l’equip de govern “sempre que sigui per un bé del poble”.

En la intervenció de Junts per Sallent, Anna Maria Fernández ha assegurat que continuaran sent una “oposició constructiva” i ha mostrat la seva voluntat de consens. Ha volgut remarcar que “farem un seguiment exhaustiu de les actuacions” de govern i ha afegit: “no penseu ni per un moment que per només tenir un regidor serem una oposició que no vetllarà per l’interès de Sallent, sinó tot el contrari”.

Fem Poble, en paraules de Guillem Cabra, ha qualificat el vot del seu votant de “vot valent: un vot antifeixista, feminista, ecologista, independentista, antiracista i anticapitalista”. Ha assegurat que portaran les lluites “del carrer” al consistori i animat a tothom “a fer política” tot defensant que la “força popular s’ha de fer valdre”.

Oriol Ribalta ha intervingut com a portaveu d’ERC Sallent fent extensiu un agraïment a totes les persones que han estat al seu costat i l’han recolzat i també a les persones que deixen el càrrec polític. Ha assegurat que continuaran “escoltant la gent perquè és la millora manera de representar” i ha emplaçat els partits del Plenari a defensar “els ideals i visions des del respecte i la tolerància”. Les paraules més emotives del batlle han anat dirigides a la seva família, a qui ha agraït el seu suport: “sou oasis enmig del desert”.

Ribalta ha tancat la seva intervenció tot mostrant la seva motivació i compromís cap a la ciutadania: “Sallentins, cabrianesos i cornetans, tan sols espero ser mereixedor d’aquesta confiança que m’heu donat. Us garanteixo que ho donaré tot”.