Les obres del pati de la Casa Torres Amat avancen a bon ritme

Última revisió 15-03-2023 12:30
19/12/2022

Des del mes d'octubre, s’està duent a terme la reforma del pati interior de la Casa Torres Amat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, que està previst que acabi a finals d'aquest 2022.

Es tracta d’un espai situat just al centre d’aquest edifici i que comunica el nou Centre d’Interpretació amb la part noble de la casa. Fins ara, aquest espai no es podia utilitzar a causa dels problemes estructurals i de salubritat que patia, però amb aquesta intervenció es convertirà en un lloc de pas i de nexe entre ambdós espais, per la qual cosa es podrà recórrer a peu quan es facin les visites turístiques.

El principal problema del pati era el terrat de la planta noble, ja que havia cedit una part de la volta i les estructures de suport estaven en mal estat de conservació. A més, no desaiguava correctament i això provocava que entrés l’aigua i la humitat a l’interior de la planta noble, principalment a la zona de l’antiga biblioteca. La planta baixa estava sense pavimentar i també amb problemes d’humitat.

La intervenció inclou reforçar estructuralment el terrat existent, refer les pendents i pavimentar de nou el terrat per millorar el drenatge de les aigües pluvials, pavimentar la planta baixa, eliminar les instal·lacions de les parets que estaven obsoletes i deixaven una imatge de deixadesa de l’espai, sanejar els paraments de pedra existents i modificar l’últim tram d’escala existent que va des del Cercle Artístic al pati.Obra promoguda per