L'Ajuntament de Sallent i Agbar signen la renovació del fons de solidaritat

Última revisió 22-02-2024 08:15
21/02/2024

L’Ajuntament de Sallent i Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals al municipi, han renovat el fons de solidaritat adreçat a finançar el rebut de l’aigua a les persones en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front. 

Des de la creació d'aquest conveni, l’any 2016 fins al 2023, s’han destinat un total de 30.000 euros que han servit per pagar 428 rebuts de l’aigua de les famílies de Sallent. L’import que es disposa aquest any és de 6.000 euros i servirà per garantir el servei d’aigua a totes les persones del municipi.

El fons de solidaritat és un ajut que aporta la companyia d’aigua i l’Ajuntament, i comporta l’exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d’Agbar a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, segons l’informe de risc d’exclusió residencial comunicat pels serveis socials. 

La renovació del fons de solidaritat s’ha signat recentment a l’Ajuntament de Sallent i ha anat a càrrec de l’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, i del director d’Agbar Pirineus, Albert Estival.

L’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, ha destacat “la importància de poder ajudar en els serveis mínims les persones que ho necessitin i garantir la seva dignitat”.

Per la seva banda, el director d’Agbar Pirineus, Albert Estival, ha subratllat el compromís social de la companyia: “impulsem el cicle social de l’aigua per garantir el subministrament a totes les persones. És en aquest sentit que, amb aquest fons de solidaritat que renovem, facilitem l’accés a l’aigua a aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat. I treballem amb l’Ajuntament de Sallent per detectar amb rapidesa aquests casos i oferir-los solucions”.