La Setmana de Tursime acull un públic de tota la comarca

Última revisió 15-05-2023 13:25
12/05/2023

La Setmana de Turisme de Sallent ha finalitzat amb una molt bona participació i una valoració molt positiva per part de la ciutadania, on 260 persones vingudes de diferents parts del territori han pogut gaudir les diferents activitats celebrades al llarg d'aquesta setmana. Una xifra que mostra la consolidació del nostre patrimoni arquitectònic, cultural i natural. 

La Setmana de Turisme ha agrupat tota mena d’activitats, com les visites escolars amb un total de 55 alumnes, que han anat a veure el Museu i Casa Natal del Pare Claret i el Castell; la sessió de ioga al Castell de la mà de Jonatan Caro i; les visites al Castell de St. Sebastià, al poblat ibèric del Cogulló, amb una participació de 74 persones i, a la Fàbrica Cal Berenguer.

A destacar, es vol agrair l'èxit de la visita al Centre d'Interpretació i Casa Torres Amat i el maridatge de vins i formatges que s'hi va realitzar. Gairebé 40 persones van poder gaudir d'aquesta activitat al nou espai del Pati de la Casa Torres

Unes 25 persones vingudes de Manresa, Santpedor, Castellar del Vallès i Sallent, van dur a terme l'activitat del ioga al castell. Gairebé 20 persones vingudes de Cervera, Manresa i Castellar del Vallès, han participat a la ruta familiar de Restes i Rastres al Bosc de la Sala d'uns 2 Km, on han pogut observar totes les restes i petjades que hi deixen els animals per detectar la biodiversitat i la tasca que hi fan en aquest espai proper a la Séquia.

Finalment, l'anellament d'aus ha comptat amb quatre grups i un total de 36 persones de Manresa, Santpedor, Callús i Sallent. Els i les participants han pogut observar i anellar diferents ocells com els tords, caderneres, abellerols, on es mesuraven les mides, l’espècie o l’edat, que habiten durant tot l’any a l’espai natural de la Corbatera i al Bosc de Ribera, així com altres aus migratòries que fan parada a Sallent cada any.