La Policia Local de Sallent celebra 75 anys amb un acte institucional

Última revisió 10-11-2023 13:06
09/11/2023

El 5 de novembre la Policia Local de Sallent va complir 75 anys. Per celebrar aquesta fita, aquest dijous 9 de novembre es va dur a terme un acte institucional que va comptar amb un centenar de convidats.

Les persones que van assistir-hi van ser exregidors de governació de l’Ajuntament de Sallent, treballadors i treballadores de l’oficina OTG, alts comandaments de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, exagents policials i familiars i regidors actuals.

L’acte va començar amb el pas de revista a la Plaça de la Vila amb la plantilla actual del cos policial i, seguidament, totes les persones convidades es van traslladar a la biblioteca de la Casa Torres Amat.

Allà es van dur a terme els parlaments, amb especial homenatge al sotsinspector i cap durant 32 anys de la Policia Local de Sallent, Jaume Salinas López, que a principis d'octubre va deixar el seu càrrec al cos policial. Les intervencions van anar a càrrec de l’alcalde Oriol Ribalta, el director general de Coordinació de les Policies Locals, Marc Costa Trachsel, el mateix Jaume Salinas, i el caporal en cap de la Policia Local de Sallent, Iván García.

Marc Costa va explicar que actualment a Catalunya hi ha 218 policies locals i això suposa una tasca complexa de coordinació perquè “cadascuna té la seva manera d’entendre la policia”. Va referir-se a la de Sallent com un exemple “d’estar al costat de la gent i escoltar la ciutadania, reencarneu la idea de proximitat".

L’alcalde va dirigir-se al cos policial per fer “un agraïment sincer de la vostra tasca i us demano que la seguiu fent amb la voluntat de servei i vocació de poble”.

Ribalta també va tenir unes paraules d’agraïment a Jaume Salinas, amb qui ha compartit els anys d’alcaldia, “per la fortalesa que has mostrat sempre, que és d’admirar, i haver contribuït avançar cap a una policia més moderna, més democràtica, capdavantera i innovadora”.

Precisament, Jaume Salinas en la seva intervenció va ressaltar que “"hem estat referents i pioners en diferents aspectes". També va aprofitar per fer un repàs de la trajectòria del cos policial tot explicant anècdotes viscudes i referint-se a la seva etapa a la Policia Local de Sallent: “he participat gairebé en la meitat de la història d’aquesta prefectura, vaig entrar amb 32 anys i surto al cap de 32 anys”.

El caporal en cap Ivan Garcia va tancar les intervencions referint-se a la història més recent del cos policial sallentí i va assegurar que “continuarem treballant per garantir els drets de la ciutadania i millorar en tot allò que puguem", tot animant els agents “a ser el futur que nosaltres vulguem”.

Per agrair la dedicació i trajectòria de Jaume Salinas, els Mossos d’Esquadra van obsequiar-lo amb un barret de copa i la Policia Local amb una placa commemorativa.

Actes de celebració del 75è aniversari

Les activitats per commemorar l'aniversari de la Policia Local de Sallent continuen durant el mes de novembre amb una exposició de vehicles policials i caravana solidària, i una exposició fotogràfica i de material de la trajectòria de la prefectura que s'ha pogut veure durant la segona setmana de novembre.

El dissabte 11 de novembre s'ofereix un taller de defensa personal adreçat a dones que també organitza la Policia Local de Sallent, i se n'ha realitzat un per a totes les treballadores del consistori.