La Festa Major de Sallent supera les expectatives de públic

Última revisió 29-09-2022 11:59
12/09/2022

Es va celebrar del 9 al 12 de setembre amb activitats durant el cap de setmana previ, del 2 al 4 de setembre.

Es tracta de la primera Festa Major amb format complet que Sallent va poder celebrar després de dos anys de restriccions, amb una aposta per dividir les actuacions en dues localitzacions.

La simultaneïtat d’espais va tenir una bona resposta, ja que tant la Torre del Gas com la Plaça Sant Antoni Maria Claret van omplir-se, motiu pel qual l’Ajuntament vol consolidar aquest format.

A la Torre del Gas van actuar-hi Dj Arzzett i Doctor Prats, un espai que fins i tot va quedar petit, mentre que The Txandals, l’Orquestra Maravella i l’Orquestra Metropol van actuar a la plaça.

En paraules del regidors de Cultura i Festes, Diego Miranda, "vam tenir molt més públic del que esperàvem, la gent s'ho va passar molt bé i es notava que tenia ganes de festa".

Una de les Festes Majors més participatives que es recorden

Des de l’Ajuntament, fan una valoració molt positiva de la diversitat de públic que va assistir als concerts, especialment el de Doctor Prats, que majoritàriament era familiar.

Una de les activitats que va tenir més èxit va ser el tobogan aquàtic gegant, que es va instal·lar al carrer Secretari Bonet, i on els nens i nenes van poder refrescar-se aprofitant el bon temps que va fer dissabte a la tarda.

També es va recuperar el Ball del fanalet i el Ball del confeti, cosa que la gent va agrair, i com a novetat es va incorporar una actuació castellera durant l’acte de la Diada de Catalunya a càrrec dels Castellers de Santpedor i els Tirallongues de Manresa, acompanyada de la música de la Coral Nova Harmonia.

La celebració de la Diada també va comptar amb el Ball d’Homenatge a càrrec de l’Esbart Vila de Sallent i el tradicional Ball de Gegants i Nans de Sallent.

Durant l’últim dia de Festa Major, es va celebrar per als més menuts una festa d’escuma a la Plaça Sant Antoni Maria Claret. 

A la tarda, els actes es van concentrar en un mateix espai, l’oasi de la Torre del Gas, per tal de poder gaudir de la música del grup sallentí The River Troupe Gospel i alhora poder sopar gràcies a les food trucks. Això va fer que la gent es quedés allà per poder veure el tradicional Castell de Focs, just abans de l’últim acte d’aquesta Festa Major, el concert de El Patio.

El cost de la Festa Major va ser de 75.000 euros, import que inclou la contractació de tots els espectacles, el castell de focs, la sonorització, i també despeses derivades de la Festa Major Alternativa de Sallent, La Fumera.