La Festa Major de Sallent conclou amb una alta participació ciutadana

Última revisió 12-09-2023 14:50
12/09/2023

La Regidoria de Cultura i Festes fa una primera valoració molt positiva d'aquesta Festa Major, sobretot pel que fa a la participació de la ciutadania.

Un dels principals objectius d’enguany era oferir una programació diversa respecte a la varietat d’actes per tal de satisfer tota mena de públic, des dels més petits fins als més grans, i que tothom trobés el seu espai.

És per això que s’han combinat activitats esportives com el torneig de bàsquet, visites turístiques, actes populars com les sardanes, la ballada de Gegants i Nans de Sallent o un vermut electrònic. S’han combinat amb activitats infantils, com el Frikibingo Júnior i una tarda d’inflables, i les tradicionals propostes com són els concerts.

De fet, amb aquesta Festa Major es consolida un format que diversifica diferents espais en funció de l’activitat o l’espectacle per tal d’intentar cobrir les necessitats de diferents sectors de població i no concentrar la gent a un mateix lloc, obtenint així espais alternatius i menys atapeïts.

És sobretot el cas dels concerts de nit, amb la Torre del Gas com a centre neuràlgic per a la programació més juvenil, com DJ Arzzett o Orquestra Girasol i, a la plaça Sant Antoni Maria Claret, amb el grup de versions Orquestra Maribel i les orquestres Metropol i Venus.

La festa va concloure el dilluns 11 de setembre amb el tradicional acte institucional de la Diada de Catalunya al parc Pere Sallés i va tancar el dia amb el Castell de Focs i els concerts de les entitats sallentines La Coral Nova Harmonia i el grup de gòspel, The River Troupe Gospel.

El regidor de Cultura i Festes, Diego Miranda, s’ha mostrat satisfet per aquesta edició, però també ha volgut remarcar que “hi ha diversos aspectes de la festa que es poden millorar i estem convençuts que així ho farem”.

Miranda ha anunciat que està previst que la Comissió de La Palanca es reuneixi per fer una valoració conjunta de la Festa Major i, en el terreny polític, “es faran les valoracions pertinents i començarem a traçar els plans de millora de la Festa Major 2024”.

Des de la regidoria s’ha volgut fer arribar un agraïment sincer “a totes les persones que fan possible aquesta festa, començant per les entitats de la Vila i a la ciutadania per la paciència i participació en aquesta Festa Major, així com els treballadors i treballadores de l’Ajuntament”.