Èxit de participació en el Mes de la gent gran de Sallent

Última revisió 11-11-2022 14:33
11/11/2022

Durant el mes d’octubre, Sallent va celebrar el Mes de la gent gran, consolidant un format de programació que agrupa activitats adreçades a la gent gran, però pensades perquè tothom pugui participar-hi.

Una de les activitats noves d’enguany va ser el taller Apropamúsica, en el qual es podia aprendre a tocar un instrument de manera col·lectiva. Aquesta iniciativa va generar tant entusiasme, que l’Escola Municipal de Música ja està pensant a seguir amb la idea a través d’altres propostes. Per agrair la participació, es va regalar a tots els i les participants un tiquet per anar a dinar al Menjador del Casal.

També va haver-hi dinars compartits. Un d’ells va estar organitzat pel Casal Cívic, que va oferir també ball de tarda, i un altre que estava adreçat a les persones usuàries del Servei d’Atenció a l’Entorn Domiciliari, professionals del servei i voluntaris del Centre ocupacional d’Ampans. En aquest, va ser el Menjador del Casal qui va encarregar-se de fer el dinar.

Pel que fa als espectacles que van tenir lloc a Fàbrica Vella, tots ells van agrupar prop d’un centenar d’espectadors i espectadores. Destaca el ballet flamenc de Tiempo Nuevo, que va aplegar 120 persones; la comèdia Desperta! que va fer passar una bona estona a tots els i les presents; i el Raepte de l’Esbart Manresà, amb 180 entrades venudes. La pel·lícula que es va projectar dins el Cicle Gaudí, Toscana, va comptar amb 56 persones.

Una de les valoracions més positives és el fet que la majoria d’activitats fossin gratuïtes per a la gent gran, ja que és una manera d’apropar la cultura i fer-la més assequible. També cal destacar que aquesta nova edició del Mes de la gent gran és la primera que es pot celebrar amb plena normalitat després de la COVID-19, i ha estat un èxit tant pel que fa al nombre de participants com la col·laboració entre ajuntament, serveis i entitats.