Entra en funcionament una nova àrea d'acollida d'autocaravanes

Última revisió 07-06-2023 16:53
07/06/2023

L’Ajuntament de Sallent posa en marxa la nova àrea d’acollida d’autocaravanes a la zona del Centre de Visitants del Geoparc de la Catalunya Central, a la Botjosa.

> Accedeix a la ubicació a través de Google Maps

Es tracta d’una actuació que pretén atraure visitants i oferir-los un espai d’allotjament per a un segment de turistes i visitants que està creixent en els últims anys.

Aquesta àrea municipal complementa els serveis de promoció i turisme de Sallent i de totes les activitats promogudes a zona propera del Geoparc, com seria el Poblat Ibèric del Cogulló, la Síquia, els Aiguamolls de la Corbatera, la ruta en BTT de la Síquia o el futur Eco-Rail.

Aquesta àrea inclou serveis com la càrrega d’aigües netes i descàrrega d’aigües grises i negres. El servei de càrrega té un cost de 2 euros, pagament que s’ha d’efectuar amb targeta bancària.

A l’àrea està permès l’aparcament i la pernocta per a autocaravanes i furgonetes camperitzades, a més de les places per a turismes que ja existien a la zona.

L’àrea de serveis disposa de connexió wifi gratuïta i una zona de pícnic que estarà acaba ben aviat.

Fer de Sallent una destinació pensada per a tothom

La nova àrea de la Botjosa està inclosa dins l’aplicació mòbil mundial, Park4Night, que utilitzen les persones usuàries d’autocaravanes per conèixer nous espais turístics i poder passar més estona en aquests punts. A més a més Sallent, disposa de dues àrees de servei privades ubicades al restaurant Mas de la Sala i a la Torre d’en Roca.

L’objectiu és que Sallent i el territori més proper sigui una destinació amigable per a les famílies que viatgen amb la seva casa a sobre.

Són visitants que volen descobrir aspectes com els que es poden oferir a Sallent i posar-ho en valor, com el paisatge, patrimoni, cultura, excursions, esport, consum de productes locals, etc. Es tracta d’un perfil de turisme desestacionalitzat i que no comporta massificació.

Des del consistori s’espera que aquest reclam pugui beneficiar els sectors del comerç, la restauració i la cultura del municipi. Durant aquests dies d’Enramades es podrà aparcar i pernoctar per poder visitar els carrers enramats a la zona de l’estació.