El pregó de la Festa Major estarà protagonitzat pel Centre Ocupacional d'AMPANS

Última revisió 09-08-2023 15:23
08/08/2023

Serà el divendres 8 de setembre a 2/4 de 9 del vespre a la plaça de la Vila, davant l’Ajuntament de Sallent.

El pregó de Sallent és el gest d’obertura d’una de les festes més esperades pels sallentins i sallentines, la Festa Major, que s’inicia els dies previs a la Diada Nacional de Catalunya; enguany serà del 8 a l’11 de setembre de 2023. Aquest acte se cedeix a aquelles persones, entitats o organismes que tenen una estreta vinculació amb el municipi i que hi participen activament.

Enguany, el Centre Ocupacional d’AMPANS de Sallent ha estat l’escollit per fer-ho. Ara fa sis anys que es va instal·lar a Sallent, al centre de la Vila, i va convertir-se en un espai de trobada pels usuaris i usuàries que volen viure de manera proactiva el seu dia a dia. La seva especialitat és el paper, i és amb aquest material que han col·laborat amb vàries entitats, a banda de construir articles per a la venda.

A més a més d’aquesta tasca, des del centre s’ofereixen activitats de tota mena per poder compartir i aprendre amb amics, amigues o família, juntament amb les col·laboracions que es fan amb entitats del municipi i amb veïns i veïnes de Sallent amb la clara intenció d’eixamplar la comunitat, que és molt important per a tots els i les integrants del grup.

Justament aquesta és una de les tasques de la fundació AMPANS, el fet d’acompanyar i ajudar les persones amb discapacitat intel·lectual a poder desenvolupar-se com a ciutadans i ciutadanes de ple dret i fomentar les seves capacitats. La fundació té una trajectòria de prop de 60 anys, els complirà el 2025, i ja ha impulsat 9 centres ocupacionals al Bages tot acompanyant prop de 400 persones.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Sallent vol agrair la tasca de la fundació i a totes aquelles persones que posen el cor i l’ànima per fer possible una societat més inclusiva i solidària. Com no podia ser d’altra manera, el protagonisme del pregó serà per als usuaris i usuàries, que prendran el micròfon per fer sentir la seva veu més forta que mai i que acabaran amb un espectacle musical molt especial que porta per títol Junts fem comunitat.