El Mes de la Cultura acaba amb diverses activitats literàries

Última revisió 04-05-2023 08:41
02/05/2023

Durant la darrera setmana del Mes de la Cultura, la Biblioteca de Sallent va organitzar diverses activitats dedicades a la literatura i a la ciència.

El dimecres 26 d’abril, l’escriptora Tània Juste va comentar amb els lectors i lectores la seva novel·la Temps de família, obra que va guanyar el Premi Néstor Luján de novel·la històrica. Amb la moderació de Ramon Garcia Alamillo, conductor del Club de Lectura de la Biblioteca, i les preguntes dels i les assistents, Tània Juste va explicar el procés de documentació i escriptura del seu llibre.

Aprofitant que la novel·lista també és historiadora, tot parlant de la nissaga familiar penedesenca de la novel·la, dedicada a la vinya i al vi, Tània Juste i els i les participants de la lectura van poder comentar un seguit de fets històrics ocorreguts durant les transformacions de finals del segle XIX i principis del XX.

El dijous 27, les persones que van assistir a la xerrada Vine a tocar un meteorit van poder ampliar el seu coneixement sobre aquests cossos de l’espai. El divulgador Jordi Llorca, especialista en meteorits i catedràtic i investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya, va explicar de forma molt amena i interessant d’on procedeixen, com cauen i com són aquests bòlids. Els i les participants també van poder tocar diferents tipus de meteorits, estudiar-los de prop i fer preguntes al catedràtic.

Per acabar, el divendres 28 la Biblioteca va celebrar la primera activitat infantil al recentment remodelat pati de la Casa Torres Amat. Gaudint del bon temps i d’un ambient familiar, Marta Esmerats de Cacauet Teatre va explicar el conte Dins la clariana, adreçat als més petits i petites (infants dels 18 mesos als 5 anys) i ho va fer amb contes i cançons que van encantar tant a petits com grans.

Xerrada amb Tània Juste
El Mes de la Cultura acaba amb diverses activitats literàries

Et pot interessar