El consistori rep un grup d'estudiants d'intercanvi d'Alemanya

Última revisió 20-04-2023 15:12
20/04/2023

Aquest dijous 20 d’abril l’Ajuntament de Sallent ha rebut a les seves instal·lacions estudiants alemanys de l’Institut Bad-Driburg, que han vingut al municipi a fer un intercanvi.

A finals de novembre, estudiants de l’INS Llobregat de Sallent van visitar el municipi de Bad-Driburg per dur-hi a terme un intercanvi amb l’objectiu de compartir i conèixer diferents cultures, costums i tradicions. Ara ha estat el torn de l’alumnat d’Alemanya, que ha visitat Sallent per descobrir els encants del nostre municipi.

Representants polítics han rebut els i les estudiants a la Sala de Plens, on se’ls ha fet una breu presentació sobre els orígens del municipi i la seva història.

Seguidament, s’han dirigit al Centre d’Interpretació i la part noble de la Casa Torres Amat, on se’ls ha fet una visita guiada en anglès i han conegut la història d’aquesta família tant coneguda del poble i que té els seus orígens al segle XVIII.

En acabar la visita, el grup ha continuat les seves activitats programades. Ha visitat la Biblioteca de Sallent i, posteriorment, ha anat a les instal·lacions esportives a practicar tenis i vòlei platja. Allà l’alumnat alemany ha pogut practicar castellà, ja que estan estudiant llengua espanyola.

Ambdós instituts valoren molt positivament l’experiència, ja que tenen molts projectes en comú i han creat un gran lligam. Dilluns vinent el grup d’estudiants torna a Bad-Driburg, però mentrestant volem desitjar-los una bona estada al nostre municipi i una feliç Diada de Sant Jordi.

Estada de l’alumnat de Sallent a Bri-Driburg

Del 21 al 25 de novembre, alumnes de l’INS Llobregat van visitar el poble alemany Bri-Driburg, que compta amb prop de 19.000 habitants i està situat a l’estat d’Alemanya. Allà van ser rebuts a l’Ajuntament per l’alcalde i el director de l’Institut Bri-Driburg, van visitar ciutats com Paderborn o Bielefeld, el castell de Sparrenburg, el museu de Carlemany, l'empresa d’elaboració de pizzes Dr. Oetker, etc.

Aprofitant que s’apropaven les festes nadalenques, els i les alumnes de Sallent van poder veure un mercat típic de Nadal. També van realitzar activitats esportives i van anar a l’Activity Park, una sala de trampolins, llits elàstics i tirolines.