El 25-N, unim-nos contra la violència masclista

Última revisió 25-11-2021 09:45
25/11/2021

El 25-N es commemora el Dia Internacional de la violència envers les dones. Des de diferents institucions, entitats, associacions, col·lectius s’han organitzat diferents actes i campanyes amb un objectiu comú: contribuir a l’eradicació de la violència que pateixen nenes i dones.

L’Ajuntament de Sallent s’adhereix a la campanya del Consell Comarcal del Bages amb el lema L’amor no t’ha de prendre la vida, que vol afavorir el debat i la reflexió al voltant de les relacions tòxiques plantejant aspectes com què és l’amor, què vol dir amor romàntic, la posada en valor de les relacions sanes i la perillositat de les relacions tòxiques i la importància de l’autoestima, entre d’altres.

A la tarda (18.30h) a Fàbrica Vella es farà la lectura del manifest a càrrec d’ADONA’T Associació per la Igualtat i, seguidament, un homenatge a les víctimes que protagonitzarà el Grup de Dansa Diaforé. L'entrada és lliure.

Altres campanyes institucionals

Departament d’Igualtat i Feminisme: “Ni hòsties ni violència

Se centra a visibilitzar actituds quotidianes aparentment inofensives, però on sustenten les violències masclistes.

Ajuntament de Barcelona: “Apaguem el masclisme, no el deixem créixer

La campanya vol fer una crida especialment als homes i a la necessitat de treballar conjuntament per a l’eliminació de les violències masclistes.

Consell Comarcal del Bages: "L’amor no t’ha de prendre la vida

Vol afavorir el debat i la reflexió al voltant de les relacions tòxiques plantejant aspectes com què és l’amor, què vol dir amor romàntic, la posada en valor de les relacions sanes i la perillositat de les relacions tòxiques i la importància de l’autoestima, entre d’altres.

Per què se celebra al dia 25?

En record i commemoració del brutal assassinat ara fa 61 anys de tres activistes polítiques de la República Dominicana, anomenades “Las Mariposas”. Lluitaven per eliminar les injustícies i acabar la violència contra les dones, pràctica que en aquell moment estava normalitzada en el seu país.

Font: ABC 'Las Mariposas', el motivo por el que se celebra el Día Internacional de la Eliminación de la Violencia contra las Mujeres

25-N Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones (Consell Comarcal del Bages)
25-N Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones (Consell Comarcal del Bages)

Vídeos

Campanya 25N: Ni hòsties ni violències - #NiHòsties