Dia Mundial de la Diabetis per tal de donar a conèixer la diabetis i sensibilitzar la societat envers aquesta malaltia.

">

El 14 de novembre es commemora el Dia Mundial de la Diabetis

Última revisió 10-11-2022 14:49
14/11/2022

El 14 de novembre se celebra el Dia Mundial de la Diabetis per tal de donar a conèixer la diabetis i sensibilitzar la societat envers aquesta malaltia.

El 14 de novembre se celebra el Dia Mundial de la Diabetis i des de l’Ajuntament de Sallent, Cabrianes i Cornet ens hi sumem amb l’objectiu de visibilitzar la malaltia.

Sabies que 1 de cada 10 persones al món té diabetis i que, el 2045, més de 700 milions patiran aquesta malaltia?

Aquest és el segon any que la campanya se centra en l'accés a l'atenció en diabetis, amb el lema Educar per protegir el futur, amb l'objectiu de reivindicar el dret de totes les persones afectades a rebre el tractament i el suport necessaris per controlar la malaltia i evitar complicacions futures, i gaudir de bona qualitat de vida.

I és que l'educació en diabetis forma part de les cures de la patologia i, per tant, és un dret que s'ha de garantir als pacients mitjançant un sistema sanitari centrat en la cronicitat i de professionals sanitaris formats específicament en diabetis.

L'atenció a la diabetis inclou l'accés a:

  • Una alimentació saludable.
  • La medicació necessària.
  • Els dispositius d’autocontrol de la malaltia.
  • L’educació terapèutica.

El 14 de novembre, dia escollit per a la commemoració

La data de celebració és instituït per la Federació Internacional de Diabetis i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) en commemoració de l'aniversari del naixement del metge i investigador canadenc Frederick Grant Banting, un dels descobridors de la insulina l'any 1922. 

On informar-te sobre la diabetis

Hi ha diferents canals a través dels quals pots informar-te sobre la diabetis, aquí te’n deixem alguns: