Tallers de Pedra Seca, impulsat des de l'Ajuntament de Sallent amb l'objectiu de difondre, preservar i impulsar el patrimoni de pedra seca de l'entorn del municipi.
 

">

Comencen els Tallers de Pedra Seca amb totes les places completes

Última revisió 08-04-2024 12:55
08/04/2024

Aquest cap de setmana s'ha realitzat la primera sessió del projecte de Tallers de Pedra Seca, impulsat des de l'Ajuntament de Sallent amb l'objectiu de difondre, preservar i impulsar el patrimoni de pedra seca de l'entorn del municipi.
 

La proposta ha tingut una molt bona acollida, amb totes les places d'inscripció completes. El projecte el conforma una quinzena de persones que, entre el mes d'abril i juny, participaran en sis jornades de restauració de dues barraques de pedra seca i els seus murs, situats en una zona boscosa entre el Serrat del Xipell i el Castell de Sallent.

La primera sessió dels tallers ha consistit en una part inicial de formació a les persones participants per conèixer què és la pedra seca i com es treballa, i una segona part de treball en una de les barraques.

Els tallers s'imparteixen des de la cooperativa Senders Vius, qui també s'ha encarregat de netejar l'entorn de les dues barraques i murs que es volen restaurar.

Aquest cicle d'activitats finalitzarà el 15 de juny amb una sortida divulgativa per a tothom per mostrar les dues barraques restaurades i conèixer altres exemplars existents al voltant de Sallent.