Sallent declara la Fàbrica Cal Sala Bé Cultural d'Interès Local

Última revisió 15-03-2023 14:27
14/03/2023

L’Ajuntament de Sallent va aprovar en el darrer Ple, celebrat el dia 7 de març, declarar la Fàbrica Cal Sala com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

Donada la seva importància històrica i cultural, el consistori vol treballar en la seva conservació i manteniment. És per això que, gràcies a la catalogació de Bé Cultural d’Interès Local, es podrà accedir a ajuts i subvencions per tal de dur-hi a terme actuacions i donar-li majestuositat.

En paraules de la regidora de Turisme, Neus Solà, la prioritat “és reformar la teulada i tots els ornaments de la façana”, ja que el seu deteriorament és evident. Pel que fa als usos de l’edifici, l’alcalde Oriol Ribalta va explicar que la prioritat és iniciar les negociacions amb la propietat de l’edifici, INCASÒL, amb la intenció de mantenir-hi els mateixos usos que actualment: un espai per a la Brigada municipal i serveis, una altra part destinada a emmagatzematge i un espai de treball dels Amics de les Enramades per engalanar els carrers i places.

Sobre Cal Sala

Situada al passatge Martí Arau, la Fàbrica Cal Sala és un important conjunt ubicat al nucli urbà de Sallent, dins el perímetre de la muralla del segle XIV.

La nau de la fàbrica, el qual és considerat com a edifici principal, és un dels edificis més característics del municipi i podem dir que data de començaments del segle XX, ja que a la façana hi consta un gravat de l’any 1903.