Visita guiada a la Casa Torres Amat i Centre d'interpretació

Descripció de la visita

 

La fàbrica de Cal Torres, situada al costat del riu Llobregat, és l’origen de la revolució industrial a la península ibèrica. Actualment, s'ha restaurat, adequat i museïtzat l'espai que ocupen la turbina i l'antiga fàbrica, als baixos de la casa Torres Amat.

Seguidament, es puja a la planta noble de la família, la Casa Torres Amat. Les seves luxoses sales són un exemple excel·lent per copsar el poder de la burgesia catalana. Entre els seus membres més destacats figura el bisbe Torres Amat (1772-1847), religiós, bisbe reformador, hereu de les idees i la cultura del segle XVIII i amb una vida plena de contrastos.

La visita a la Casa Torres Amat permet descobrir l’apassionant història d’aquesta nissaga sallentina i el seu llegat patrimonial testimoni d’un ric passat industrial. Va ser adquirida per la Diputació de Barcelona el 1981, juntament amb mobles, objectes d’art i ornaments i objectes litúrgics que van pertànyer al bisbe Torres i a la seva família.

Com arribar 

Es pot accedir amb vehicle propi i aparcar al pont de la Concòrdia o a algun dels pàrquings de vora el riu i arribar a peu fins al Carrer Pelatera, a tocar del riu. Allà hi ha el Centre d'interpretació, per on s'inicia la visita.

Informació

  • Horari (dues visites): 10.00 h / 11.30 h
  • Preu: 4 € entrada general i 2 € entrada reduïda (menors de 12 anys, majors de 65, empadronats a Sallent, persones a l'atur i famílies nombroses)
  • Durada aproximada: 1 hora i quart
  • Reserva prèvia imprescindible aquí
10/09/2023
Hora inici 10:00
671 405 483
4 €
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 07-09-2023 09:45