Visita guiada a la Casa Torres Amat i Centre d'Interpretació

La fàbrica de Cal Torres, situada al costat del riu Llobregat, és l’origen de la revolució industrial a la península ibèrica. Actualment, s'ha restaurat, adequat i museïtzat l'espai que ocupen la turbina i l'antiga fàbrica, als baixos de la casa Torres Amat.

Seguidament, es puja a la planta noble de la família. Les seves luxoses sales són un exemple excel·lent per copsar el poder de la burgesia catalana. Entre els seus membres més destacats figura el bisbe Torres Amat (1772-1847), religiós, bisbe reformador, hereu de les idees i la cultura del segle XVIII i amb una vida plena de contrastos.

La visita a la Casa Torres Amat permet descobrir l’apassionant història d’aquesta nissaga sallentina i el seu llegat patrimonial testimoni d’un ric passat industrial. Va ser adquirida per la Diputació de Barcelona el 1981, juntament amb mobles, objectes d’art i ornaments i objectes litúrgics que van pertànyer al bisbe Torres i a la seva família.

Informació

  • Horari: 12:00 h
  • Durada aproximada: 1:15 h
  • Cal reserva prèvia aquí

Es pot combinar amb la visita guiada al poblat ibèric del Cogulló que es fa a les 10 h del matí.

Com arribar i on aparcar

Es pot aparcar al pont de la Concòrdia o a algun dels pàrquings de vora el riu i arribar a peu fins al Carrer Pelatera, a tocar del riu. Allà hi ha el centre d'interpretació, des d'on s'inicia la visita.

16/07/2023
Hora inici 12:00
671 405 483
4 € *dte
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 27-06-2023 10:32