Mira aquí els principals temes que es van tractar al Ple de setembre

Última revisió 27-09-2021 14:05
09/09/2021

El Ple Municipal Ordinari del 8 de setembre es va celebrar en format presencial amb la presència de públic després que no fos possible per la situació pandèmica. Es van tractar nou punts, aquí et resumim els més rellevants.

Pots veure el Ple sencer en aquest enllaç.

Clara Ferrés, nova regidora de Fem Poble

La sallentina agafa el relleu a Marta Busquets, que va deixar el seu lloc com a regidora tot i continuar activa al grup polític.

Clara Ferrés va dedicar unes paraules als nous companys i companyes de l’Ajuntament i a la població sallentina, tot explicant que vol “representar tota la gent que creu amb nosaltres”, i va destacar que el que més li agrada és “compartir, emocionar-nos i lluitar plegades per un bé comú”.

Els regidors i regidores d'ERC i Junts per Sallent, Cabrianes i Cornet van donar-li l’enhorabona i la van animar a encarar amb il·lusió i força aquest nou repte, tot mostrant-li el seu suport.

Els establiments podran obrir en dos festius addicionals

Es va aprovar per unanimitat l’autorització d'obertura dels establiments comercials per dos dies del 2022, el 19 de juny, coincidint amb la festa d’Enramades de Sallent i l’11 de desembre, durant l’inici de la campanya de Nadal.

Proposta futura per millorar el paratge de la Plana i l'entorn del torrent de la Pica de Sallent.

L’equip de govern va proposar la Modificació Puntual número 13 del POUM per poder avançar i començar a treballar en la millora d’aquest entorn. Des de Junts per Sallent van valorar positivament la proposta, de la mateixa manera que Fem Poble, que va insistir que cal negociar les condicions de les futures actuacions en aquest espai.

Les finques de Casa Bosch passen a ser de titularitat municipal

Es tracta d’un edifici compost per quatre finques, una d’elles de titularitat privada, i tres restants que són les que accepta l’Ajuntament de Sallent. Això és possible perquè l’herència del Senyor Bosch marcava que, quan aquestes finques no es poguessin mantenir, podien passar a ser de titularitat municipal.

D’aquesta manera, l’Ajuntament disposarà d’un espai de prop de 2.000m2 que caldrà adaptar als nous usos que es decideixin fer. L’acceptació de les finques va servir per fer una primera pluja d’idees: el govern d’ERC va destacar que es podien destinar a diferents serveis, com Protecció Civil o el Jutjat de Pau, i entitats del poble.

Junts va reflexionar sobre la importància de decidir correctament i conjuntament quina és la millor opció; va mencionar que també podria ser un espai per la futura residència per a gent gran. FemPoble va apuntar que es podria pensar si una part es podia destinar a habitatge, cosa que l’actual equip de govern no descarta.

Dues representants de l’Ajuntament formaran part de la comissió de Bages TTT

Bages TTT (Treball, Talent i Tecnologia) és un projecte que pretén reactivar la indústria de la comarca del Bages i que lidera l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages. Vol promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia, posant èmfasi al sector de l’automoció.

Sallent també forma part de la comissió del projecte, i per això es van designar les dues persones que han de representar el consistori, que seran la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Luna, i la tècnica d’economia.

Es presenta la Setmana Europea de la Mobilitat

L’equip de govern va proposar dur a terme la setmana de mobilitat a Sallent del 16 al 22 de setembre de 2021, amb activitats variades com una pedalada familiar, un taller de bicicleta, un laboratori de lectura, etc. L’objectiu és reflexionar sobre la necessitat de moure’s de manera més sostenible i veure que és possible reduir l’ús del transport privat.

Això va obrir un debat entre la resta de regidors i regidores sobre la necessitat de crear més espais peatonals i mantenir sempre la intenció de vetllar per la mobilitat sostenible. L’equip de govern va remarcar que aquest és el camí que vol seguir i seguirà.

El sistema d’aprofitament energètic solar genera debat

El torn de preguntes va estar farcit de diferents temes i idees que van exposar Junts per Sallent, Cabrianes i Sallent i FemPoble.

Destaca el debat que va sorgir sobre una hipotètica instal·lació de plaques solars dalt del Cogulló. FemPoble va esmentar que aquesta era una possibilitat que es podia fer de manera positiva si era des d’una perspectiva pública; ERC va assegurar que aquesta informació no ha entrat al consistori i que, abans de res, faria falta veure si seria possible amb la normativa vigent.

També es va preguntar sobre les campanyes que s’havien dut a terme des de la Regidoria de Turisme, i l’equip de govern va destacar que les visites al Cogulló havien augmentat malgrat la pandèmia, i que s’està treballant en les reformes i museïtzació de la Casa Torres Amat perquè es pugui obrir als visitants ben aviat.