Aquí pots consultar les dates.

">

Xerrada pràctica sobre el nou model de recollida de residus

Última revisió 14-02-2023 13:42
26/01/2022

El consorci realitzarà aquestes xerrades per informar la població de com s'aplicarà aquest canvi. Aquí pots consultar les dates.

El Consorci del Bages per a la gestió de residus va posar en marxa l’any 2018 un projecte de millora de la recollida selectiva de residus als municipis de Balsareny, Sant Fruitós de Bages i Rajadell mitjançant la implantació d’un nou sistema de contenidors tancats. En aquests pobles s’ha passat del 40% de recollida selectiva a superar el 70%.

Ara és el torn de Sallent de promoure el canvi i fer un pas endavant. S’implantarà aquest sistema de recollida de residus amb contenidors tancats, fet que permet augmentar molt l’índex de selectiva sense haver de complir amb els estrictes horaris que requereix la recollida porta a porta.

S’implantaran contenidors de resta i orgànica amb un sistema de tancament electrònic i cada llar disposarà de dues targetes que permetran obrir els contenidors i dipositar-hi el residu que correspon. En el cas de la resta, es limitaran els dies que es podrà obrir el contenidor, per tal de fomentar que tots els residus que puguin ser reciclats o valoritzats es dipositin al contenidor que toca.

Per informar del funcionament del nou model, l’Ajuntament us convida a una xerrada pràctica on s’explicaran tots els detalls. Pots anar a qualsevol de les xerrades independentment d’on visquis.

  • Dimarts 1 de febrer (18.00h) - El Centru de Cabrianes
  • Dimecres 2 de febrer (18.00h) - Escoles Cornet
  • Dijous 3 de febrer (18.00h) - Punt CAT (Botjosa)
  • Dimarts 8 de febrer (18.00h) - Fàbrica Vella (Sala Gran)
  • Dijous 10 de febrer (18.00h) - Fàbrica Vella (Sala Gran)

Informació per als comerços de Sallent

Abans d'iniciar la recollida comercial, els comerços del municipi rebran la visita d'un/a tècnic/a que els informarà del funcionament del nou servei de recollida, resoldrà els dubtes que pugui haver-hi i lliurarà el material d'aportació que anirà associat a l'establiment.

Per a més informació

Pots seguir la informació a la web municipal www.sallent.cat o a les nostres xarxes Instagram @somsallent i Facebook @ajsallent.