Sallent viurà les Enramades del 16 al 20 de juny

Última revisió 15-06-2022 10:50
03/06/2022

Les Enramades de Sallent seran del 16 al 20 de juny, retornant al format complet que no es va poder fer durant aquests dos últims anys.

Consulta aquí la programació

Avui s’ha presentat la programació d’Enramades de Sallent, una festa i tradició molt arrelada al municipi que consisteix en l’engalanament dels carrers de la Vila durant la festivitat de Corpus. Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional, és la més representativa del patrimoni cultural de Sallent i el seu origen es remunta a l’època medieval.

Enguany, després de dos anys de pandèmia, la festa recupera el seu format complet i els carrers de Sallent tornaran a omplir-se de colors i sensacions gràcies a obres d’art fetes pels veïns i veïnes amb tota mena de material. La presidenta dels Amics de les Enramades, Mari Calvo, destaca que “és gràcies als enramadors i enramadores més veterans que la tradició més antiga de la nostra vila hagi arribat als nostres dies i continuï viva”.

Per part de l’Ajuntament de Sallent, el regidor de Cultura i Festes, Diego Miranda, ha volgut agrair i reconèixer la feina de tota aquella gent que engalana els carrers i posar de relleu aquesta festa. En paraules de l’alcalde Oriol Ribalta, “cal que apreciem aquest tresor que ens ve de lluny i que volem fer perdurar per sempre”.

Des del Dijous de Corpus 16 de juny i fins al dilluns 20 de juny, els carrers enramats estaran acompanyats d’activitats culturals i d’oci per a tots els gustos: concerts musicals, espectacles infantils, concurs de pintura ràpida, tornejos de futbol, espectacles teatrals i un llarg etcètera. Pots consultar el programa en aquest enllaç

La imatge del programa d’Enramades

La portada d’enguany del programa és una fotografia de Laia Garrido que va guanyar el tercer premi del Concurs Nacional de Fotografia d’Enramades de 2019.

La fotografia de la portada va ser realitzada a l’enramada del carrer Sant Bernat, on lluïa una fada que va ser dibuixada per les enramadores d’aquest carrer amb la col·laboració de l’il·lustrador Valentí Gubianas i inspirada amb un poema de Maria Mercè Marçal.

El Concurs Nacional de Fotografia d’Enramades està organitzat pel Foto-Club de Sallent i recull fotografies de carrers i balcons enramats, oferint un premi en metàl·lic als guanyadors o guanyadores. Enguany es poden presentar les propostes fins al 30 de juliol seguint les instruccions de la pàgina web municipal.