Sallent presenta el Pla Especial de protecció del patrimoni amb 252 béns catalogats

Última revisió 16-03-2023 10:38
13/04/2022

El dijous 28 d’abril, La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sallent faran la presentació pública del Pla Especial de protecció del patrimoni i catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals del municipi.

Totes les persones que vulguin assistir-hi han de fer la inscripció a través del formulari, ja que les places són limitades i s’assignen per ordre d’inscripció: enllaç al formulari

Aquest treball s’ha desenvolupat al llarg de més d’un any i ha estat coordinat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, que ha catalogat 252 béns de diferents àmbits. Es tracta d’una eina que permetrà establir mesures per conservar el patrimoni de Sallent, recuperar-lo i millorar-lo.

Alguns exemples de béns catalogats són la casa Torres Amat, la fàbrica de Cal Berenguer, l’església de Sant Ramon, la Fàbrica Vella, el castell de Sallent i de Cornet, l’església parroquial de Santa Maria, les esglésies de Sant Pere de Serraïma, Santa Maria de Cornet i Sant Miquel de Serrasanç, arbres singulars, tines, pous, murs de pedra, etc.

L’acte de presentació serà el dijous 28 d’abril a la Sala de Plens, a les 6 de la tarda, i comptarà amb les intervencions d’Oriol Ribalta, alcalde de Sallent, i Miquel Estruch, regidor de Patrimoni Municipal, que obriran i tancaran l’acte respectivament. La part central serà l’explicació del projecte, que anirà a càrrec de José Luis Sanz Botey, cap del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, i de l’equip redactor del Pla Especial. Seguidament, hi haurà un torn obert de paraules.

Per qualsevol dubte o incidència amb el formulari, podeu contactar a comunicacio@sallent.cat

> INSCRIPCIONS A TRAVÉS DE FORMULARI