Sallent farà l'encesa de llums de Nadal el 16 de desembre

Última revisió 07-12-2022 11:28
07/12/2022

El divendres 16 de desembre és el dia escollit per fer l’encesa de les llums de Nadal i tornar a il·luminar, així, els carrers i places de la nostra Vila.

Enguany, l’encesa de llums de Nadal a Sallent es fa més tard de l’habitual i també es redueix l’horari d’il·luminació nadalenca, que es concentrarà a la tarda mentre els comerços tenen obert. Aquest fet respon a la voluntat de sumar-nos a l’estalvi del consum d'energia i fent un gest real que sigui més respectuós amb el medi ambient. Des del consistori, i apel·lant a la responsabilitat col·lectiva, ens comprometem a aplicar mesures d’eficiència i estalvi energètic en tot allò que sigui possible.  

Tot això trobant l’equilibri amb les ganes de celebrar les festes nadalenques, un moment d’alegria i retrobament, una època de l’any que omple petits i grans de màgia i il·lusió. És per això que durant el dia 16 hi haurà activitats durant tota la tarda en diferents localitzacions del centre de Sallent: la Plaça Anselm Clavé, la Plaça de la Verdura i els carrers del centre comercial.

A la Plaça Anselm Clavé, es farà un berenar amb coca i xocolata pels infants (a partir de 3/4 de 5 de la tarda) mentre es podrà fer cagar el tió gegant (de 2/4 de 5 a 2/4 de 8 de la tarda). Serà a partir de les 6, a la mateixa plaça, quan es projectarà un mapping i es farà l’encesa de les llums de Nadal.

A la Plaça de la Verdura, s’instal·larà una bola de Nadal de 2/4 de 5 a 2/4 de 8 de la tarda i, als carrers del centre comercial, es farà un espectacle itinerant a càrrec de la Cia. Filigranes (de les 5 a les 7 de la tarda).

La regidora de Promoció Econòmica, Cristina Luna, anima la ciutadania a “fer gran el nostre comerç local” i a moure’s per Sallent perquè “sense sortir de la nostra Vila hi trobareu de tot i per a tots i totes”.

Fem la Carta als Reis Mags de Sallent

Aquest any hi haurà un espai als carrers on tothom qui ho vulgui podrà escriure els seus desitjos, desitjos personals, però també desitjos per a la nostra Vila. Tal com diu la regidora de Comerç, “els sallentins i sallentines hi teniu molt a dir i hem de pensar quin és el Sallent del futur que volem”.

Concurs d’aparadors de Nadal

Enguany, el concurs d’aparadors de Nadal posa a prova la creativitat dels infants de Sallent. Als aparadors que participen al concurs, un total de 38, hi trobareu les postals de Nadal elaborades pels nens i nenes de les escoles de Sallent des de P3 fins a 4t de primària.

Hi ha participat prop de 400 nens i nenes de les escoles Torres Amat, Vedruna Sallent i els Pins de Cabrianes, elaborant unes postals amb molt color, de diferents estils i amb missatges que arriben al cor. Aquests i aquestes participants entraran en un sorteig que els premiarà amb un lot de joguines i un llibre de lectura, sorteig que serà retransmès en directe per Ràdio Sallent 107.6 FM el 18 de desembre, durant la Fira de Santa Llúcia.

Pel que fa al concurs d’aparadors, s’atorgaran tres premis per part d’un jurat format per un/a representant dels comerços, un o dos experts en temes artístics, i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sallent. El veredicte es farà públic el 28 de desembre.