Sallent és un dels municipis de Catalunya amb més producció fotovoltaica d'autoconsum

Última revisió 16-03-2023 10:41
08/04/2022

Sallent s’enfila en el rànquing de municipis catalans en producció de kw per a l’autoconsum i ocupa el sisè lloc amb 2.170,70 kW.

L’Institut Català d’Energia publica el rànquing de municipis, comarques i províncies amb més fotovoltaica d’autoconsum, per nombre d’instal·lacions i potència, i Sallent pel que fa a la potència ocupa un lloc molt significatiu. Només per davant seu hi ha Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Gurb, Lleida i Vic, municipis amb una població molt superior.

Font: ICAEN

En el cas de Sallent, aquestes bones xifres s’expliquen sobretot pel fet que les empreses industrials sallentines aposten per instal·lar plaques fotovoltaiques per cobrir la seva producció energètica, així com un increment de la instal·lació de plaques en llars particulars.

No només Sallent aconsegueix bones dades, sinó que el Bages també ho fa: les instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques a aquesta comarca es van duplicar el 2021 respecte al 2020, com també la potència.

Segons anuncia Regió7 al número del 2 d’abril, alguns motius que expliquen aquest augment són “l'avenç tecnològic, l'augment de consciència mediambiental en un escenari d'emergència climàtica i les puges del preu de l'energia, que ara s'ha acabat desbocant per la guerra a Ucraïna” i afegeix que “molts consumidors de la Catalunya Central han fet el pas tant en l'àmbit domèstic com en l'industrial”.

El mateix diari afegeix que “el marc legal europeu ha permès impulsar les renovables, i els canvis en la legislació espanyola han empès l'interès dels consumidors. També els ajuts municipals i de la Generalitat de Catalunya han contribuït al creixement del nombre d'instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques”.

Subvencions per finançar la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Durant el 2021, l'Ajuntament de Sallent ha atorgat subvencions per a la instal·lació de fotovoltaiques d’autoconsum en habitatges i petit comerç per un import de 50.000 € que, a més, subvencionen el 50% de l’IBI durant tres anys (amb un màxim de 1.000 €). Aquest 2022 es repeteixen les subvencions amb les mateixes condicions. Consulta aquí més informació.