jornada plena d’activitats pensades per als nens i nenes amb l’objectiu de donar-los visibilitat i fer-los passar un especial.

">

Sallent celebrarà el Dia Internacional dels Drets dels Infants, el 20 de novembre

Última revisió 09-11-2022 12:44
09/11/2022

Per primer cop, Sallent convertirà aquest dia en una jornada plena d’activitats pensades per als nens i nenes amb l’objectiu de donar-los visibilitat i fer-los passar un especial.

La iniciativa va sorgir després que, des de Cultura, Joventut i Educació, decidissin unir les activitats que organitzava cadascú i posar-les en comú per una mateixa causa. Fins ara, no hi havia tradició de celebrar aquesta data, però s’ha encarat amb molta il·lusió per tal que els nens i nenes de Sallent se sentin protagonistes i puguin dir-hi la seva.

De fet, una de les primeres activitats serà la renovació del nou Consell d’Infants, acte de constitució que tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament i que comptarà amb la benvinguda per part de l’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, i la regidora d’Educació, Sílvia Tardà. A tots ells i elles se’ls regalarà una entrada per anar a l’espectacle de Marcel Gros a Fàbrica Vella com a agraïment a la tasca que duen a terme com a representants i portaveus dels centres educatius de Sallent.

Activitats a Fàbrica Vella

Tant al matí com a la tarda, Fàbrica Vella serà el punt neuràlgic de la programació d’activitats pensades per a públic infantil i familiar. Al matí, hi haurà un espectacle molt esperat i especial: el Petit Univers de Marcel Gros. El pallasso i clown compta amb una llarga trajectòria damunt els escenaris presentant espectacles d’humor a través dels objectes i la seva veu, i aquesta és una de les oportunitats per veure’l abans que es jubili, ja que ben aviat compleix 65 anys.

La tarda començarà amb jocs per a tots els públics a càrrec de la Xarranca, a 2/4 de 5 h i després s’oferirà gratuïtament una xocolatada per a tothom qui vulgui. A les 6 h de la tarda se celebrarà el cicle Cine Xic, adreçat a infants a partir de 8 anys, amb la projecció de la pel·lícula Binti: tracta sobre una preadolescent que va néixer al Congo, però que viu a Bèlgica, i que somia en ser youtuber. Ha de fer front a una situació complicada, ja que el seu pare és un immigrant sense papers i caldrà idear un pla perquè la situació pugui canviar.

Programació

  • 10.30 h Acte de constitució del nou Consell d'Infants - Sala de Plens de l'Ajuntament
  • 11.30 h Espectacle familiar Petit Univers de Marcel Gros - Fàbrica Vella (gratuït per a menors de 4 anys i 6 € entrada general)
  • 16.30 h Tarda de jocs amb La Xarranca i xocolatada - Fàbrica Vella (gratuït)
  • 18.00 h Cine Xic, pel·lícula Binti - Fàbrica Vella (gratuït)