Informació sobre la dosi de record i vacunació infantil contra la COVID-19

Última revisió 21-12-2021 09:27
21/12/2021

Donada la situació epidemiològica, el Departament de Salut intensifica la campanya de vacunació amb l’objectiu d’aconseguir reforçar la vacunació de tota la població.

Donada la situació epidemiològica des del Departament de Salut demanem la vostra ajuda i implicació en l’objectiu d’aconseguir reforçar la vacunació de tota la població.

Dosi de record de la vacuna contra la COVID-19

A Catalunya s’administra dosi de record per augmentar la immunitat de la població a tota la població major de 60 anys. A més, també s'administra una dosi addicional a les persones amb determinades patologies.

Les persones vacunades amb Oxford/AstraZeneca o J&J/Janssen també es poden vacunar amb una dosi de record. Per demanar dia i hora per a la vacuna, cal sol·licitar-la a vacunacovidsalut.cat.

Així, en funció de la pauta de vacunació es recomana el següent:

  • Si heu rebut la vacuna d'AstraZeneca o Janssen, la dosi de record va dirigida a totes les persones, independentment de l'edat; a totes les persones vacunades amb Janssen de qualsevol edat; al personal sanitari i sociosanitari. Podeu rebre-la almenys 3 mesos després de completar la primera sèrie (una de Janssen / dues d’AstraZeneca). Podeu rebre qualsevol de les disponibles a Catalunya/Espanya: Moderna o Pfizer.
  • Si heu rebut la vacuna de Pfizer o Moderna, la dosi de record va dirigida a totes les persones de 60 anys o més; al personal sanitari i sociosanitari i a persones amb condicions de risc, independentment de l'edat. Podeu rebre-la almenys 6 mesos després de completar la primera sèrie (la segona dosi de la vacuna de Pfizer o Moderna). Podeu rebre qualsevol de les disponibles a Catalunya/Espanya: Moderna o Pfizer.

Vacunació infantil

Per a vacunar els infants d’entre 5 i 11 anys cal demanar dia i hora a vacunacovidsalut.cat. Cal posar-hi el CIP o DNI de l'infant que es vacuna, juntament amb les dades del seu pare, mare o tutor/a legal. Els infants de 5 a 11 anys es vacunen en punts de vacunació diferents del de les persones de més de 12 anys.

Els infants entre 5 i 15 anys que no puguin anar a vacunar-se amb el seu pare, mare, tutor o tutora legal hauran d'anar acompanyades d'una persona que porti la següent autorització impresa: PDF autoemplenable o PDF per imprimir.

Si el teu fill o filla és un cas positiu de COVID-19 no es pot vacunar. Tampoc si està realitzant una quarantena per contacte estret. En aquests casos:

  • Si és un cas positiu de COVID-19, haurà de vacunar-se 4 setmanes després de la recuperació de la malaltia.
  • Si és contacte estret però no un cas positiu de COVID-19 es podrà vacunar una vegada finalitzi la quarantena.

Per a aquest grup d’edat s’administra una posologia específica d’una de les vacunes aplicades als adults (Pfizer/BioNTech - Comirnaty); la dosi administrada per a la franja d’edat d’entre 5 i 11 anys és un terç (10 mcg) de la que s’administra als adolescents i adults (30 mcg).

La dosi és la mateixa per a un infant de 5 anys que per un d’11 anys i cal administrar-ne dues dosis separades entre 4 i 8 setmanes.

Vídeos

Per què cal vacunar els infants contra la COVID-19?