Fàbrica Vella celebra el cinquè aniversari amb una visita teatralitzada

Última revisió 05-09-2022 12:38
05/09/2022

El dissabte 3 de setembre, en el marc de la prèvia de la Festa Major, l’Espai Cultural Fàbrica Vella va celebrar el seu cinquè aniversari.

Fotografies cedides per Regió7

Per fer d’aquesta data una jornada especial, Fàbrica Vella va obrir les portes per mostrar al públic racons que mai abans s’havien vist públicament i fer-ho amb una visita teatralitzada i farcida d’humor.

Ruth Matamala, responsable de l’Espai Cultural Fàbrica Vella, va destacar que aquesta interpretació sigui “made in Sallent”, és a dir, protagonitzada pel talent sallentí i amb el mateix equip de Fàbrica Vella: “això és un orgull per a nosaltres”.

Les persones que van assistir a la visita van riure molt gràcies al factor sorpresa, per exemple quan una parella infiltrada va fer veure que s’havia ofès per un comentari dels amfitrions, o bé quan va aparèixer de les dutxes una persona que l’havia utilitzat sense permís, etc.

Altres espais que es van ensenyar al públic van ser el camerino, els terres de la Fàbrica Vella on es guarden totes les eines, la part més alta del teatre que aguanta la teulada, l’espai dels tècnics de so i il·luminació, etc.

Els i les assistents també es van poder fotografiar en un photocall que estarà exposat tot l’any al hall de Fàbrica Vella perquè tothom qui vulgui pugui tenir un record d’aquest espai. Es tracta de la reproducció de l’exterior de l’edifici, amb el mural de “Sallent és cultura”.

Després de 5 anys, es constata la il·lusió i les ganes dels sallentins i sallentines per mantenir viva la tradició cultural i teatral. Prova d’això és que el curs de teatre amb la Tàtels hagi pràcticament exhaurit les places, un taller que es realitzarà d’octubre a gener.

Ruth Matamala afirma que cal “engrescar les futures generacions perquè aquesta tradició no es perdi”, i anima que els i les adolescents s’apuntin a aquest curs de teatre per crear “un planter”. Consulta aquí tota la informació.