El consistori instal·la dispensadors de productes menstruals per millorar la salut de les treballadores

Última revisió 02-05-2023 08:28
28/04/2023

L’Ajuntament de Sallent ha decidit realitzar la instal·lació en els principals equipaments municipals com són el consistori, l'Edifici El Salt, la Residència, la Policia Local, La Kseta, l’EMM Cal Moliner i la Biblioteca de Sallent.

Amb això, es vol promoure un ús responsable dels productes menstruals, cobrir amb imprevistos i necessitats puntuals i garantir l'eliminació de l’ús del plàstic en aquests productes tan delicats per a la salut de la dona.

S’ha de prendre consciència sobre els productes menstruals que s’utilitzen perquè tenen un impacte molt elevat en la nostra salut. La majoria d’ells, a part d’estar fabricats amb productes contaminants, estan compostos per elements molt absorbents que absorbeixen la mucosa vaginal, necessària per a la prevenció d’irritacions i al·lèrgies.

És per aquesta raó que des de l’Ajuntament s’ha volgut promoure l’ús d’aquests productes per poder començar a conscienciar a la societat, especialment femenina. Des de l'àrea d’Igualtat consideren que aquesta iniciativa permet continuar treballant en “una visió feminista” i que així “qualsevol dona pugui disposar de productes menstruals de qualitat en el seu lloc de treball quan li sigui necessari”. D'aquesta manera, s'afavoreix la creació d'un espai laboral més inclusiu i més amable per a les dones treballadores.