El 9 de maig es farà una xerrada a Sallent sobre biomassa forestal

Última revisió 04-05-2023 10:38
05/05/2023

Es pot utilitzar la biomassa forestal com una font d’energia local?

> Enllaç per inscriure't a la xerrada

En el marc del projecte BCN Smart Rural i en col·laboració amb el Centre Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), s'ha organitzat una xerrada que tractarà sobre l’ús i la producció de biomassa forestal com a font d’energia renovable i de KM 0 i sobre les xarxes de calor i sistemes tèrmics amb biomassa per a equipaments.

A més, tenint en compte que està en marxa la redacció del projecte de xarxa de calor a la zona esportiva, és una bona ocasió per debatre i reflexionar sobre aquest projecte.

Aquesta xerrada està dirigida a tècnics i tècniques municipals, però també està oberta a tota la ciutadania que hi tingui interès.

BCN Smart Rural

És un projecte que té per objectiu implementar una estratègia intel·ligent de desenvolupament agrari a la Barcelona rural. I, està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la UE, en el programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

BCN Smart Rural es desenvolupa a l’espai no metropolità de la demarcació de Barcelona i es treballa en cinc territoris pilot: Berguedà, Lluçanès, Moianès, Parc Rural del Montserrat i Vall del Ges, Orís i Bisaura.

Es proposa la dinamització econòmica, la prevenció d’incendis forestals i l’equilibri territorial.