Cicle d'activitats 10 anys del Geoparc

El Geoparc celebra els 10 anys oferint un cicle d'activitats gratuïtes.

> Consulta aquí el programa

Es farà durant tots els caps de setmana de novembre i les activitats tindran com a espai de referència el nou centre de visitants del Geoparc a Sallent.

El Geoparc de la Catalunya Central inclou indrets del Bages, cinc municipis del Moianès i Collbató, i el Baix Llobregat, una terra marcada per un mar interior que va existir fa més de 40 milions d'anys i que va desaparèixer amb l'aixecament dels Pirineus.

El projecte del Geoparc es va començar a configurar al Consell Comarcal del Bages l'any 2007 i aquest territori va ser reconegut com a Geoparc de la Catalunya Central l'any 2012. Enguany se celebra el desè aniversari des que va ser inclòs a la xarxa de Geoparcs Mundials de la Unesco i, per commemorar-ho, aquest mes de novembre tindrà lloc un cicle d'activitats obertes a tothom.

Programa d'activitats

Les activitats programades inclouen des de sortides guiades fins a tallers, conta-contes, activitats familiars i visites a diferents espais d'interès.

La proposta ha estat organitzada conjuntament per Bages Turisme i el Geoparc de la Catalunya Central i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Tindrà lloc tots els caps de setmana del mes de novembre i s'espera que serveixi per fer arribar el coneixement del Geoparc a tot tipus de públic, difondre els seus principals atractius i sensibilitzar sobre la importància de la geologia pel territori.

  • Dissabte 5. El cicle s'inicia amb una caminada guiada per la Séquia, concretament per la zona del bosc de la Sala.
  • Diumenge 6. Es farà una sortida en BTT que sortirà del Centre de Visitants de Sallent i recorrerà el Llobregat, amb explicacions sobre la l'evolució geològica i l'existència de la sal, les colònies i fàbriques tèxtils del Llobregat, la falla de l'estació i altres elements vinculats al Geoparc.
  • Dissabte 12 i diumenge 13. Es podrà participar en un circuit d'orientació en família que permetrà explorar el Geoparc i descobrir-ne els seus atractius amb l'ajuda d'un mapa topogràfic amb el qual caldrà localitzar deu balises escampades a l'entorn del centre de visitants del Geoparc i zones properes.
  • Diumenge 13. A l'interior del centre de visitants, s'hi faran dues activitats per a tota la família: un taller de sals de colors i un conta-contes amb Clara Gavaldà, que explicarà Geoparc, quina passada de temps! i altres contes.
  • Dissabte 19.  Visita guiada a la Fàbrica de Cal Berenguer, una mostra del patrimoni industrial de la zona de Cabrianes que s'ha convertit en un escenari de cinema, acollint gravacions de vídeoclips i sèries de televisió.
  • Diumenge 20. Visita geoturística a la Falla del Guix, conduïda pel director científic del Geoparc, Ferran Climent, que acabarà amb un tast de vins de la Ruta del vi DO Bages.
  • Dissabte 26. Visita als aiguamolls de la Corbatera que acabarà amb un tast de vins de la DO Pla de Bages.
  • Diumenge 27. Visita guiada pel barri miner de la Botjosa, que permetrà conèixer la particular història d'aquest barri de petites cases, una de les poques colònies mineres que hi ha a Catalunya, situada al peu del runam salí.
05/11/2022
Hora inici 09:00
Fins el 27/11/2022
Diferents indrets del Geoparc
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 03-11-2022 08:27